> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

От култов по-култов Крушарски: Ще водя играчите в ракетния завод, аз отивам при Стефка Костадинова


От култов по-култов Крушарски: Ще водя играчите в ракетния завод, аз отивам при Стефка Костадинова

0
0
190

Публикувана на: март 10, 2016

Босът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се съгласи да даде интервю за вестник „Стандарт“. Предлагаме ви по-интересното от изказванията на собственика на черно-белите:

– Г-н Крушарски, вече мина време откакто поехте „Локомотив“. Оправдават ли се очакванията Ви? – Със сигурност не. Първо аз, когато за първи път имах допир с „Локомотив“ всичко беше за малко, частично. Нямах никакво намерение да се занимавам, следователно нямах и очаквания. Тогава просто дадох 200 000 лв на Христо Бонев – Зума. Да помогна. Нямах си и на представа, че топката така бързо ще се озове в моето наказателно поле. Но ето че от миналата есен до сега се случиха много неща. Ето сега се разправям и с общината, например.

– Вие сте зает човек. Не тежат ли двете дини, които носите и как намирате време и нерви да се занимавате с няколко бизнеса?

– Нерви и време не са нужни. Необходими са пари. Това е суровата истина. Винаги съм имал много проблеми, сега голяма част от тях са свързани с „Локомотив“. С другия ми бизнес – ракетите, аз съм отдавна там. Знам си хората, пазара. Трудно нещо може да ме изненада в този бранш. Във футбола, обаче, нещата са по-зле. Тук трябва много работа. Много от момчетата във футбола са разглезени. А за да си получаваш съответното възнаграждение, трябва да се трудиш. Моите работници в завода правят точно това. Истината е, че за да има резултати, трябва много лишения и работа. Дори си мисля, че е добре да заведа играчите в завода. Там да видят хората как се потят. Защото изработването на ракети става ръчно И като ги завлека там, ще им гръмна по една пред лицата им. Може да се стреснат и да заиграят по-добре.

– Какво финансовото положение на „Локомотив“. Обезпечен ли е клубът?

– Да, за това ниво, може да се каже. Вижте, футболът е бизнес. В днешно време нямаш ли пари, нищо не може да стане като хората. Винаги съм казвал, дори призовавал. Вратите на „Лаута“ са отворени за всеки, които иска да помогне по някакъв начин. Аз няма да спирам никого или да преча. Нужни са спонсори. И то според мен – външни. Аз наистина имам контакти на доста места. Но не става толкова лесно някой да дойде ей така и да почна да излива от торбата с пари. В момента футболистите на отбора и треньорският щаб получават редовно заплатите си и съответните възнаграждения. От подобно естество притеснение не може да има. Аз съм точен човек и когато обещая нещо, го изпълнявам.

– Каква е Вашата концепция за „Локомотив“. Първият отбор или базата и ДЮШ?

– Разбира се, че базата. Това е основното. От там се тръгва. Сега се боря с това нещо. Ще ремонтираме „Кошарата“, искаме да направим и база. След като постигнем всички тези цели ще чакаме да поникне и плода. Но със сигурност бих казал на феновете, че най-рано след 2-3 години може да излезе първото кадърно момче, което да рита с „Локомотив“. По-рано просто е немислимо.

– Да поговорим и за смяната на Христо Колев. Съжалявате ли, че трябваше да се разделите с него?

– Разбира се. Той е човек, който обича „Локомотив“. Аз обаче не знаех за ситуацията с неговия лиценз. За съжаление, когато стана ясно, трябваше да реагираме бързо. Надявам се в бъдеще отново да работим заедно.

– Защо се спряхте на Илиан Илиев?

– Предложиха ми го. Не го познавах лично, но всеки ми казваше добри думи за него. Освен това съм запознат с работата му в „Берое“ преди. А след като проведохме първата среща ми стана ясно, че това ще е точният човек. Хареса ми факта, че той има ясен план и, че е точен човек. Не закъсня за срещата ни.

– Какво е Вашето мнение за така наречената Висша лига, която се готви?

– Да не се лъжем. Тя се готви за да може някои отбори да играят отново сред най-добрите. В това няма лошо, разбира се. Но всичко трябва да е легално. Всеки трябва да си плаща и да очаква резултати след като е работил неуморно. Моето мнение обаче, че в първото и второто ниво на българския футбол трябва да има по 16 отбора. Без значение дали се казва „Висша лига“ или „А група“. Според мен 10 тима не са достатъчно. Така интересът се губи. Ако клубовете са 16, то ще има по-голяма динамика, повече фенове ще гледат любимците си във важни мачове. Това е решението.

– Вие сте играл футбол, разкажете повече?

– О, това беше доста отдавна. През 70-те години играх в „Рилски спортист“ За съжаление не съм тренирал с някои известни имена. Помня обаче, че след като ме викнаха в казармата, в Кремиковци бях, тогава спрях с футбола. Иначе бях вратар. Години по-късно треньорът ми ме срещна и ме попита къде играя сега. А аз му отговорих, че съм станал „кремиковска звезда“.

– Като че ли над постът „президент на „Локо“ Пловдив“ стои някаква прокоба…

– О да. Чувам и аз такива неща (смее се). Ще кажа така, „Ако ти е писано да се обесиш, със сигурност няма да се обесиш“.

– Имате ли хобита?

– Да, имам едно хоби. И това е непрекъснато да търся нови щуротии, с които да се занимавам. Така беше и с футбола. Така е и с базата в Говедарци. Още се надскачаме с общината. Но аз накрая ще се обадя на Стефка Костадинова (смее се). Тя ми е приятелка и талантът и в скачането може да помогне.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments