> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Новият треньор на Ботев разкри: Разговорът с президента успокои футболистите


Новият треньор на Ботев разкри: Разговорът с президента успокои футболистите

0
0
260

Публикувана на: септември 9, 2016

Старши треньорът на „Ботев“ Николай Киров коментира състоянието на отбора два дни преди двубоя от VI кръг на Първа професионална лига срещу „Пирин“. Той сподели, че футболистите трябва да е спокоен и уверен в силите си за гостуването в Благоевград. 43-годишният специалист е категоричен, че той и помощникът му Иван Кочев са наясно с отговорността, която ляга на плещите им с работата в първия отбор и няма да търсят оправдания в действията и решенията на предшествениците си.

Ето какво заяви Николай Киров пред официалния сайт на клуба:

– Г-н Киров, в какво състояние е отборът два дни преди гостуването на „Пирин“?

– Надявам се, че футболистите са готови за мача. Използвахме тренировките по време на паузата в първенството, за да се запознаем по-детайлно с качествата на играчите. Националните се прибраха здрави и с изключение на трайно контузените всички други са на разположение. Иван Стоянов тренира днес на облекчен режим заради проблеми с бедрото, но вярвам, че ще бъде на линия за мача.

– Чисто психически как се чувстват футболистите след катаклизмите в клуба през последните две седмици?

– Вероятно са били объркани след всичко, което се случи и най-вече заради несигурността. След разговора с г-н Ангел Палийски обаче, смятам че нещата са изяснени. Отборът трябва да е спокоен и максимално концентриран върху предстоящата среща в Благоевград.

– Успяхте ли с Иван Кочев да се настроите на вълна първи отбор, след като досега ангажиментите Ви бяха свързани изцяло с работата в школата?

– Имахме време да поработим и да опознаем състезателите. Отделно от това работихме доста за подобряване връзките между отделните звена в отбора. Мисля, че вече познаваме качествата на футболистите и няма да имаме проблеми с адаптацията в представителния тим.

– За треньорите винаги е по-добре да водят отбор, който сами са селектирали и подготвяли. При Вас това не е така. В какво състояние заварихте тима?

– Не искам да коментирам. Знаехме с какво се захващаме и каква отговорност поемаме, защото да си начело на „Ботев“ е наистина сериозна отговорност. След като сме се съгласили на това, няма да търсим оправдание в подготовката, селекцията и т.н. Мислим само за това как да подобряваме играта и резултатите.

– Да очакваме ли нещо ново в играта на „Ботев“?

– Аз мисля, че е ясно какъв трябва да бъде стилът на „Ботев“ – контрол върху топката, колкото може повече атаки и попадения. Това е. Към това ще се стремим стъпка по стъпка.

– Вкарахте в тренировъчния процес доста момчета от старшата възраст. Да очакваме ли някои от тях да се появят в официалните мачове?

– Групата на представителния отбор е доста скъсена след травмите на Балтанов, Рафаел и Наско Милев. Това е основната причина да качим толкова много момчета от U19 в първия отбор. Опитахме и да си върнем някои от преотстъпените през лятото играчи, но не се получи. Това е отличен шанс за юношите да продължат да тренират с представителния тим и да вложат всичко от себе си, за да осъществят прехода от юношеския към мъжкия футбол. Ние ще им помогнем с каквото можем да се реализират и да бъдат от полза на „Ботев“.

– Няколко думи за конкуренцията в Първа професионална лига и докъде „Ботев“ в този си състав може да стигне в групата според Вас?

– Смятам, че с изключение на 2-3 отбора, които се отличават, всички останали отбори в групата са много равностойни. Всеки може да победи всеки и ако подобряваме представянето си и развиваме играта си, ще можем да постигаме по-добри резултати, които ще ни осигурят и по-предно място в класирането.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments