> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Новият бос на Ботев: Няма да ставаме като Лудогорец


Новият бос на Ботев: Няма да ставаме като Лудогорец

0
0
221

Публикувана на: февруари 9, 2016

Новият благодетел на Ботев (Пловдив) Румен Чандъров e човек, който не обича да се изявява в медийното пространство и именно поради тази причина рядко се появява пред медиите. Босът на „канарчетата“ предпочита по-малко да говори и хората да го оценяват по свършената работа. Освен на Ботев бизнесменът помага и на Септември (София) и Пирин (Разлог).

В интервю за Спортал той разкри интересни неща относно бъдещите си планове за развитието на Ботев (Пловдив). Той заяви, че неговата цел е след време да направи от Ботев клуб, който да не е зависим от никого, включително и от самият него.

– Г-н Чандъров, напоследък доста се шуми около Ботев (Пловдив). Вярно ли е, че с влизането Ви в клуба бюджетът скача на 10 милиона лева?
– Няма нищо вярно в тези твърдения. Годишният бюджет на Ботев (Пловдив) ще бъде 2-3 милиона лева.

– Какви цели си поставяте. Докъде смятате, че може да стигне Ботев?
– Вижте, няма за къде да бързаме. Всичко трябва да се случи постепенно. Нашата цел е да изградим един стабилен клуб, който след време да премине на самоиздръжка. Защо не и да печели. Така няма да бъде зависим от никого. Аз не търся никакви дивиденти от Ботев. Важното е да успеем да изградим добър тим, съставен от млади и перспективени играчи. Конкретна цел не сме си поставяли. Все пак ще кажа, че не обичам да бъда втори или трети, но за всичко си има време. Надявам се в близко бъдеще Ботев да се завърне там, където му е мястото. Да стане познатото от миналото страшилище.

– Смятате ли, че ще успеете?
– Цял живот съм се интересувал от футбол и съм бил близо до тази вълнуваща игра. В никакъв случай не съм лаик. Футболът е по-специфичен бизнес, но знам как да го ръководя. Ако пък не успея, ще дойде ред на някой друг. Но не вярвам това да се случи. Ние сме изградили дългосрочна стратегия, която смятаме неотлъчно да следваме. Не желаем да бъдем еднодневки. Всички сме се нагледали на такива клубове. Днес са на върха, утре ги няма.

– Какви са намеренията Ви за „Колежа“? Смятате ли да инвестирате в стадиона?
– Да, смятаме да инвестираме в стадиона, тъй като феновете заслужават да гледат Ботев на едно модерно съоръжение.

– В това отношение срещате ли подкрепа от Общината?
– Да, и така трябва да бъде. Защото, ако искаме да развиваме клуба, трябва да обединим усилията си.

– Как смятате да процедирате? Да очакваме ли гръмки трансфери или ще залагате да млади играчи от школата?
– Лудогорец няма да ставаме. Смятаме да градим отбор от млади играчи. Не случайно наблягаме на школата. Както знаете, моята школа ДИТ се развива добре и вече може да се похвалим, че сме шампиони в една от възрастовите групи.

– Защо решихте да инвестирате в Ботев? Все пак 2-3 милиона на година не са никак малко пари.
– Все пак цял живот съм свързан с футбола. Аз съм спортна натура, а освен това съм и от този край. Имам някакви възможности, но все пак те не са неограничени. Ботев Пд е един от най-големите клубове в България. Отбор с потенциал и многобройна публика. Призовавам феновете да подкрепят тима, тъй като имаме нужда. Важното е да работим спокойно и да не се внася ненужно напрежение. Още веднъж казвам, че целта не е да извличаме дивиденти. В този момент даваме тласък на Ботев и се надявам след време клубът да премине на самоиздръжка. Така, както се случи в ДИТ. Когато стартирахме, аз финансирах школата, а сега тя генерира приходи.

– Защо взехте Пирин (Разлог)?
– Не съм собственик на Пирин (Разлог). Моята помощ се изчерпа дотам, че им давам база да тренират. Няколко момчета от ДИТ ще отидат в Пирин, за да усетят атмосферата в професионалния футбол. Иначе отборът ще играе мачовете си в Разлог. Има други хора, които се грижат за издръжката на този клуб.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments