> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Най-изненадващата кандидатура за нов треньор на ЦСКА е ясна! Подписа ли присъдата на Йорданеску Томаш, за да дойде на „Армията“?


Най-изненадващата кандидатура за нов треньор на ЦСКА е ясна! Подписа ли присъдата на Йорданеску Томаш, за да дойде на „Армията“?

0
0
312

Публикувана на: декември 19, 2016

Големият въпрос в ЦСКА през последните дни е кой ще води отбора напролет. От една страна, стои Вариантът Стамен Белчев да остане за постоянно. От друга, се тър­си чужденец със солидна ви­зитка, а от трета, се обмис­ля и опция с млад български треньор. Една от възможностите, свързана с последния ва­риант, е Александър Томаш, който е попаднал в радара на червеното ръководство и раз­витието му е следено изкъсо.

Наставникът на Верея (38 г.) е един от най-обещаващите родни специалисти и прави впечатление с огромното си желание за развитие. Той впе­чатли през есента с резулта­тите си начело на Верея, а има и още няколко коза, поради които си заслужава да се разг­леда евентуално негово назна­чение в Борисовата градина.

През настоящия сезон То­маш превърна заралии в от­бор, с който останалите се съобразяват. Постижението му е изненадващо на фона на обстоятелствата преди старта на шампионата. Ве­рея бе приет в Първа лига в последния момент и катего­рично бе с най-слабия състав. Очакванията бяха тимът да заеме последното място в кла­сирането. Нищо подобно не се случи. Заралии изнесоха доста добра есен, като я завършиха 9-и с актив от 23 точки и оставиха далеч зад себе си клу­бове с чувствително по-ви­сок бюджет и кадрови по­тенциал като Славия, Пирин, Локо (ГО) и Нефохимик, а също и Монтана. Освен това Верея се класира на 1/4-финал за Купата на Бъл­гария. Сега предстои сблъсък в турнира с най-голямата изне­нада този сезон – Дунав.

Безспорен плюс за Томаш е, че върви стъпка по стъпка в треньорската си кариера, без да прескача етапи. Започна като помощник в Берое (2012-2013 г.), след това води 2 години и половина Банско с добър успех във Втора лига. За кратко тази про­лет бе начело на Локо (ГО) в Б група. През лятото прие офертата на Верея.

Още един голям плюс в CV-то на Томаш са и близо 15-те му стажа в реномирани евро­пейски отбори. Нито един български специалист не може да се похвали с толкова спе­циализации в чужбина. Те са осигурени с помощта на мно­го добрия му приятел Ди­митър Бербатов и включват в престоя в Манчестър Юнайтед и по още няколко в Тотнъм, Леверкузен, Монако, ПАОК… И в момента Томаш е на стаж в Манчестър Юнайтед, като ще се прибере в България в средата на тази седмица. Той е имал възмож­ността да попива от свети­ла в професията. Присъствал е дори на разбори. Важно е да се отбележи и друго. Томаш не ходи сам на специализаци­ите си в чужди клубове, а за­едно със своите помощници Косьо Мирчев и Тодор Кючуков. Тримата са неразделни приятели още от ДЮШ на ЦСКА. След това стигат и до първия отбор на армейците. Оттам датират и изключи­телно близките им отноше­ния с Бербатов.

Името на Красимир Балъ­ков също е сред дискутирани­те за треньорския пост на „Армията“. Той е в отлични отношения както с Гриша Ганчев, така и с Христо Стоичков.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments