> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Най-гледан в Разград е… ЦСКА! Делиормана отсвири Лудогорец


Най-гледан в Разград е… ЦСКА! Делиормана отсвири Лудогорец

0
0
239

Публикувана на: октомври 12, 2016

Лудогорец бележи сериозен спад в посещаемостта на домакинските си мачове през този сезон. От началото на първенството стадионът в Разград е полупразен за всеки мач. Изключение прави само един двубой от шампионата, но той не е с участието на Лудогорец. На Дунав – ЦСКА дойдоха 5000 зрители. Докато домакинствата на шампионите в Първа лига се играят при двойно, тройно, четворно и петорно по-нисък зрителски интерес. Защо? На този въпрос трябва да си отговорят отговорните фактори в Разград. Не е логично един супер отбор за България да играе пред толкова малко публика. Някак си не му подхожда. Но за всичко си има обяснение и който го потърси, ще го намери… И ще си направи съответните изводи. Стига да е честен пред себе си.

Вече на няколко пъти чухме оценки, според които това е най-силният състав на разградчани през петгодишната им хегемония. Ако приемем, че това наистина е така, остава открит въпросът защо отборът играе пред толкова малко публика. Защо се наблюдава отлив, а не прилив, феновете вървят след успехите, особено в България. Тук обаче имаме коренно различна ситуация. В тази връзка е любопитно сравнението с предишното участие на тима в груповата фаза на Шампионската лига, което е отлична и сравнително коректна изходна база за съпоставки и изводи.

Преди две години по същото време Лудогорец привличаше по-голям зрителски интерес както в първенството, така и в европейските си мачове. Така непример плейофът със Стяуа доведе повече публика на „Васил Левски“ от този с Виктория Пилзен. Първите две домакинства на отбора през 2014 година в групите на най-комерсиалния турнир също отчитат много по-висок интерес в сравнение с двубоя с ПСЖ преди две седмици, фактите са такива, че сблъсъкът с Базел от груповата фаза на ШЛ преди два сезона привлече повече публика от този с ПСЖ. Така, вместо да се радва на все по-широка подкрепа, Лудогорец бележи спад в посещаемостта. При гостуванията си в първенството отборът рядко е следван от повече от 50 свои привърженици. И по този показател не се вижда засилване на интереса, кореспондиращо на успехите.

Оказва се, че 5 години тотална доминация не само не са достатъчни за печелене на сериозна фенска маса, а вече дори се наблюдава отлив. И в Разград трябва да си отговорят защо това е така. Трибуна „Моци“ пустее на почти всяко домакинство. Пълни се 3-4 пъти в годината.

Статистиката сочи, че средната посещаемост на домакинските мачове на Лудогорец в Първа лига от началото на този сезон е значително по-ниска от тази във всяка една от предходните кампании на тима в елита и не надвишава дори онази от пролетта на 2011, когато отборът още бе в Б група.

Дали заради липсата на свои юноши в отбора, дали заради пренасищане от успехи, дали заради цените на билетите, дали заради нещо друго, но ставаме свидетели на факт, който едва ли има аналог. Отбор, който се намира във възходящо развитие, играе страхотно и печели, не привлича адекватен на развитието му брой зрители. А очакванията на мнозина преди 5 години бяха съвсем други… Реалността обаче се оказа различна. Явно, защото не само победите и титлите са важни.

Росен Ангелов, „Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments