> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мицански: Вкарах на Холандия и се почувствах като цар, гладен съм за още мачове за България


Мицански: Вкарах на Холандия и се почувствах като цар, гладен съм за още мачове за България

0
0
168

Публикувана на: март 14, 2017

10 години по-късно през зимата Илиян Мица­нски отново облече еки­па на Корона Келце. Прес­тоят на санданчанина в Левски се превърна в пълен провал и роденият през 1985 г. нападател отново реши да пробва късмета си в чужбина. Бе обявен за ненужен на „Ге­рена“, ала стартът му в полската Екстракласа е повече от добър. За 5 мача вече реализира 3 попадения за новия си отбор, изработи и 2 дуз­пи. Обстановката в местното първенство му е отлично позната, след като игра за Амика Вронки (2005/06), в пери­ода 2006/08 бе собстве­ност на Лех Познан, а след това и на Заглебие Любин (2008/10). Даван бе под наем на Одра Воджислав, а в сегашния си тим бе през есента на 2006-а отново като пре­отстъпен от Лех. Не ус­пя да се разпише тогава (5 мача и 0 гола за тима от Келце), но го прави сега.

„Няма какво да лъ­жа. Когато бях в Корона преди 10 години, атмос­ферата бе драматична. Не знам защо. Но причи­ната не е, че не играех. Сега вече всичко изглеж­да различно. Беше грешка да отивам в българския клуб, ето защо реших да подпиша договор с Коро­на. Нивото тук е повдигнато, виждате в какви отбори отиват местни­те играчи след добър се­зон“, казва Илиян.

Мицански се вписва добре в Корона, пишат и полските медии. Иг­рачът е като у дома си, като през уикенда отно­во се разписа, въпреки че неговият тим загуби ви­зитата си в Бялисток на лидера Ягелония с 1:4. В отбора са бившите игра­чи на Лудогорец Дани Абало и Милан Борян.

„Имам договор до края на сезона с опцията да бъде продължен с още една го­дина. Ако президентът ми предложи контракт за 10 години, ще го прие­ма и ще играя тук до 41. Уверен съм за бъдешето“, коментира пред местни­те медии Мицански.

Интересното е, че през сезон 2008/09 той стана голмайстор на втория ешелон в Полша със Заглебие, а след това бе втори най-добър реа­лизатор в елита със съ­шия отбор (остана само зад Роберт Левандовски).

„Поляците са също тол­кова отворени, колкото и българите. Никога не съм имал проблеми в та­зи страна. В Полша има чудесни стадиони и фенове, а когато някой съ­народник ме попита, ви­наги го съветвам да дой­де. Имах контакт с треньорския щаб на на­ционалния отбор и се на­дявам да се върна. Преди Евро 2012 вкарах победен гол за България срещу Хо­ландия за 2:1 в Амстер­дам. Тим Крул извади топката от мрежата и се чувствах като цар. Бе­ше контрола, а я гледаха 50 хиляди души. Много ценя и гола ми срещу Италия в София (2:2) в евроквалификация. Гладен съм за още мачове с наци­оналния отбор“, завърши Мицански пред полските медии.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments