> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Министър Кралев категоричен: Следвахме закона и желанието на феновете за базите на ЦСКА!


Министър Кралев категоричен: Следвахме закона и желанието на феновете за базите на ЦСКА!

0
0
174

Публикувана на: юли 26, 2016

„Като министър съм длъжен да защитя интереса на Министерството на младежта и спорта в спора за базите на ЦСКА“, заяви министър Красен Кралев в предаването „Тази сутрин“ на бТВ. „В случая не сме взимали страна в спора, взехме единственото възможно решение, което защитава интереса на държавата. През цялото време съм твърдял, че министерството ще следва буквата на закона и ще се съобрази със желанието на феновете“, добави той.

Единственият натиск, който е бил упражняван върху него е бил от страна на фенове, на които им е било болно какво се случва с отбора им и са изпращали писма в министерството и на личната му поща, сподели Кралев в отговор на въпрос.
Според министъра от самото начало на производството за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД всички са подценявали факта, че дружеството дължи близо 930 000 лв. на спортното министерство за данъци и такси за ст. Българска армия и спортна база Панчарево от 2012 г. насам.

Той припомни хронологията около базите на червения отбор. С определение на съда от октомври 2015 г. ПФК ЦСКА АД е обявено в процедура по несъстоятелност, но вземанията на ММС са били гарантирани тъй като то е включено в списъка на кредиторите. В началото на 2016 г. изпълнителният директор на дружеството, подкрепен от синдика, внася в съда молба спортното министерство да бъде изключено от списъка на кредиторите и на 20 май 2016 г. с определение на СГС то е извадено.

„След 20 май интересът на Министерството на младежта и спорта беше сериозно нарушен и ние трябваше да реагираме“, каза министър Кралев. „Имахме среща със синдик Милева, уточнихме че единственото решение, ако те искат да запазят базите е да бъде подписано споразумение с оздравителя за дълга към ММС“, допълни той. Договорите са прекратени едностранно от страна на министерството след като такова споразумение не е подписано. За да се защити интересът на ММС, задължително условие в конкурса за отдаване под наем на базите, който се подготвя, ще бъде поемането на задължението от 930 000 лв., категоричен беше Кралев. НАП също ще получи 14 млн. лева, които ПФК ЦСКА АД й дължи, защото има обезпечения срещу тях.

„Всяко отлагане на решението за базите, щеше да бъде опасно, защото се беше стигнало до много висока точка на напрежение. В един и същи ден бяха обявени два мача на ст. Българска армия“, коментира Красен Кралев.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments