> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лъчо Танев: Висша лига в България трудно ще има


Лъчо Танев: Висша лига в България трудно ще има

0
0
162

Публикувана на: март 10, 2016

Водещият български футболен мениджър Лъчезар Танев сподели виждането си за идеята за създаване на Висша лига от новия сезон. Той изброи причините защо според него това би се реализирало трудно и сподели, че не вижда обстановка за осъществяването ѝ.

„Висша лига в истинския смисъл, както е в Англия и Испания, е невъзможна. Ако искаме да направим нещо, за да върнем три отбора, не е нужно да не е Висша лига. Оценявам усилията на всички, но не виждам обстановка в България за Висша лига“, сподели Танев пред Дарик радио.

„За да се направи една голяма лига, тя трябва да има правото от съответната федерация да развива първенството и да го комерсиализира. Федерацията избира само началото и края на първенството, но дали например мачът да е в петък, събота или неделя, решава лигата. Не виждам консенсус, трудно би се намерил между президентите. Но от друга гледна точка, ние имаме ли основа за голямо движение на средства, при положение че икономиката има проблеми.“

„Не виждам основните неща, базата на която да се направи едно печелившо предприятие. Накрая да може да секаже – спечелили сме 10 млн. лв. и да се разделят парите. Не виждам базата за това. Друг е въпросът, че ако се търси помощ за Литекс, ЦСКА и Локомотив София, то не е задължително да минават под формата на Висша лига, може да си е А група“, сподели Танев.

Той коментира и случващото се с отбора на ЦСКА. Според него трябва да има разговори между синдика, който управлява клуба и кредиторите, сред които е и той. Танев даде пример и с испанския Елче, който имаше подобни проблеми в Испания миналия сезон.

„В момента ЦСКА е собственост на синдика, на държавата. Имаше такъв казус в Испания с Елче. Намалиха ги с едно ниво, защото нямат ресурси да останат в Примера. От спортно-техническа гледна точка не ги хвърлиха при аматьорите, а имат синдик, който ги представлява.“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments