> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лъсна цирка с делото срещу Ганчев! Цветанов организирал пуча срещу шефа на ЦСКА


Лъсна цирка с делото срещу Ганчев! Цветанов организирал пуча срещу шефа на ЦСКА

0
0
181

Публикувана на: септември 16, 2015

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов се яви като свидетел по делото срещу Гриша Ганчев. Ловешкият бизнесмен има повдигнати три обвинения по т.нар. „захарна афера“ – за ръководител на организирана престъпна група, за укриване на ДДС в размер на над 700 хил. лева, както и за заплаха за убийство на бившия шеф на НАП.

След дълго отлагане на процеса, който тръгна в началото на август, все пак двама от ключовите свидетели дадоха показания днес. Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов и бившият шеф на териториалната дирекция на НАП „Големи данъкоплатци“- София Недялко Чандъров бяха разпитани от страните по делото във връзка с обвиненията срещу Ганчев за заплахи към Стефанов, съобщи „Дарик“.

Както винаги, ловешкият бизнесмен отказа коментар пред журналисти, но на няколко пъти репликира в съдебната зала, че случващото е смешно и прилича на цирк.

В крайна сметка Стефанов и Чандъров разказаха своите версии за това как се е стигнало до подаването на сигнала срещу Гриша Ганчев в ГДБОП през 2012 г., няколко дни след като МВР и НАП се похвалиха с провеждането на зрелищната акция „Захар“. Всичко тръгнало след телефонен разговор между дългогодишните приятели и състуденти Недялко Чандъров и Гриша Ганчев, по време на който Ганчев попитал какво прави „червенобузкото“.

Според Чандъров по време на разговора с бизнесмена името на шефа на НАП не е споменавано. Самият Красимир Стефанов обаче разказа, че е бил предупреден от колегата си Недялко Чандъров да внимава.

„Срещнахме се в офиса ми и ми каза- „брат ми, притеснен съм за теб, всички знаем какъв човек е Гриша Ганчев“. Стефанов предприел спешни мерки за сигурност и се обадил на тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който пък го посъветвал да подаде сигнал срещу Ганчев в ГДБОП, за да му сложат охрана.

Пред съда днес Красимир Стефанов обясни реакцията си тогава със силния стрес, на който е бил подложен, но заяви, че няма от какво да се притеснява, тъй като директна заплаха към него няма. Още преди няколко месеца адвокатката на ловешкия бизнесмен Татяна Дончева коментира, че Стефанов е бил заблуден от полицията по отношение на заплахите за живота му от тогавашното ръководство на МВР.

„Това се онагледи в самото заседание. Г-н Ганчев е потърпевш и има право на емоционална реакция. Твърди се, че е заплашвал, но вие видяхте фактите“, каза още Дончева.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments