> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Легендата Джеки: Ганчев и Висшата лига са спасението за ЦСКА


Легендата Джеки: Ганчев и Висшата лига са спасението за ЦСКА

0
0
242

Публикувана на: февруари 1, 2016

Легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки смята, че най-добрият вариант за клуба е да бъде включен във евентуалната „Висша Лига“. Бившият капитан на „червените“ прогнозира нова шампионска титла за Лудогорец.

– Г-н Димитров, как ви се струва така наречената елитна група с 9 отбора след изхвърлянето на Литекс? Ще има ли интрига в първенството?

– При нас винаги има интрига, но не на футболно ниво, а някъде другаде извън спорта. И така е от много години насам. Интрига може и да има, но ме съмнява. По-скоро ще стане като на финала в тениса в Австралия между Джокович и Мъри – безсмислена работа и тотална доминация на един играч. Ясно е, че Лудогорец е с класи над останалите отбори и не мисля, че ще има проблеми да спечели петата си поредна титла. Поне така говори логиката.

– А какво е мнението ви за конкуренцията? Другият отбор с по-сериозни амбиции да е шампион е Левски, който обаче още не може да си намери нападател…

– Не виждам на какво се надяват там. Не са ли наясно с реалните си възможности? Тръгват с голямата кошница и накрая пак се оплескват. Това го гледахме много пъти в последните години. А и нашите отбори като излязат в Европа, какво се случва? Фиаско. Не е добра ситуацията във футбола ни, това е ясно. Но за това са виновни ръководителите на клубове, които хал хабер си нямат какво да правят.

– Как виждате ситуацията в ЦСКА?

– Не ми е особено ясно какво се случва. Пак чакаме нещо да се случи, синдикът да каже какви са дълговете… Ние не си говорим за футбол, а за дългове, кредити, акции… Човекът с парите ще прецени какво да стане с ЦСКА. Това е. Логично е този, който финансира клуба, да реши бъдещето му. Аз каква работа имам да излизам и да давам акъл? Никаква. Не съм от тези, които само дават съвети и казват кое как да се направи. Който плаща, той решава.

-Има ли отборът шансове за купата?

– Има, но не са никак големи. С този отбор не можем да се сравняваме с Берое и Литекс. В крайна сметка в ЦСКА са събрани играчи, които предимно са били резерви в А група или ги считат за някакви таланти от Б и В група. Не можем да ги правим герои в ЦСКА. Така не може да очакваме да се спечеликупата на всяка цена. Виждаме, че и селекцията не върви, футболисти от А група не искат да идват. Хубавото нещо в отбора е, че се дава път на младите футболисти. Иначе пребиваването на ЦСКА в трета дивизия е трагедия.

-Какво е мнението ви за плановете да се създаде Висша лига?

– Трябва да се направи някакъв опит да се оправи родният елит и това ми се струва не лош вариант. Това е изходът за ЦСКА – да се включи в тази лига. Иначе да разчитаме на някакви обединявания или оздравявания е несигурна работа. Дано да се получи на практика този проект. И в лигата да се вкарат единствено клубовете, отговарящи на строго определени критерии. Иначе само си губим времето, както е в момента.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments