> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски хвърли ръкавицата към Лудогорец


Левски хвърли ръкавицата към Лудогорец

0
0
243

Публикувана на: януари 13, 2016

В последните няколко години „Лудогорец“ се открои като отбора за пример в България. Разградчани влязоха ударно на футболната карта и разместиха сериозно пластовете. На практика клубът от Разград довърши започнатото от „Литекс“ и разби на пух и прах двуполюсния модел, налаган от „Левски“ и ЦСКА. 4-те поредни титли в „А“ група, достигането до 1/8-финал в Лига Европа и участието в групите на Шампионската лига до голяма степен превърнаха „Лудогорец“ в разпознаваема марка и предпочитана дестинация за футболисти и треньори. Спокойно можем да кажем, че това беше така до тази година, когато ситуацията в „Лудогорец“ рязко започна да се обръща. Разградчани, които преди бяха отбор, съставен предимно от българи и няколко класни чужденци, в момента са точно обратното – чужденци и няколко наши ей така за цвят. В последните месеци единственият клуб, който успява да се опълчи на „Лудогорец“ и по някакъв начин да постави под съмнение 5-ата поредна титла на разградчани, е „Левски“. „Сините“ тръгнаха от нулата и в един момент бяха дори с 6 точки пред шампиона, с което забиха звучен шамар на противника.

Последните случки по оста „Левски“ и „Лудогорец“ обаче са толкова интересни и показват, че ни предстои още по-вълнуваща пролет. Александър Александров се превърна във едва втория футболист, който преминава директно от Разград на Герена. В 5-годишната елитна история на „Лудогорец“ тимът е изпускал на няколко пъти основните си български играчи, и то по няколко причини.

Пробити кофи или лоша преценка

До този момент няколко българи са си тръгвали от „Лудогорец“ и винаги оставаше нещо недоизказано или неразбрано. И все пак след всеки един такъв изходящ трансфер или раздяла шампионите успяваха да намерят по-добри заместници, които вдигаха и нивото на отбора. При едни се оказа, че преценката не е добра и е можело да дадат повече на разградчани, а при други се прояви максимата, че шампионите са изстискали всичко от тях и са дали на другите пробити кофи. Сега ситуацията е малко по-различна, след като от „Лудогорец“ не си тръгва човек, който след година ще спре с футбола, а си тръгва настоящ национал. Александър Александров пристигна в Разград от „Черно море“ просто като резервен вариант в началото на 2014 г. и мнозина не го слагаха в сметките. С много труд и упоритост обаче централният защитник си извоюва титулярно място и в доста от мачовете в Шампионската лига беше сред стартовите 11. Освен това с показаното в „Лудогорец“ Александров се наложи и в националния отбор, а през 2015 г. спокойно можем да кажем, че беше едно от откритията за трикольорите.

И точно тук дойде странната раздяла с „Лудогорец“, който сякаш много лесно се отказа от бранителя. Цяла есен двете страни не водеха разговори за удължаването на договора му, независимо че той изтичаше на 31 декември. След това стана ясно, че шампионите са му предложили контракт само за 6 месеца. Впоследствие офертата на разградчани е била за година и половина, но без някакво значително увеличение на финансовите му условия. Така логично дойде предложението на „Левски“, а точно тук идва разковничето.

Никой не отива на Герена, за да е втори
Реално „Левски“ хвърля ръкавицата към „Лудогорец“ и отправя предизвикателство, тъй като взима играч от директен съперник за титлата. В последните няколко години сме свикнали „сините“ дори да не мислят за подобно нещо, а в момента се оказва, че успяват да се преборят директно срещу оферта на „Лудогорец“. При това е сигурно, че финансовите параметри на „Левски“ не са в пъти по-добри от тези на „Лудогорец“. Тук вече става въпрос за нещо съвсем по-различно и точно това каза самият Александров: „Избрах най-доброто, а това в момента е „Левски“, сподели националът. Ясно е, че на прага на своите 30 години (б.а., ще ги навърши през април) Сашо търси най-вече сигурност, но с неговата визитка един футболист иска и да играе редовно. А на Герена той носи голям опит и манталитет на победител, защото никой не отива във водещ отбор, за да е втори. Още по-малко когато този отбор се казва „Левски“.

„7 дни спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments