> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски пак закъсня


Левски пак закъсня

0
0
167

Публикувана на: септември 3, 2016

След седем дълги години ходене по мъките е нормално да си предпазлив. Такива са и феновете на Левски в момента. Защото след толкова обещания за светло бъдеще на тяхната улица все не изгряваше слънце – ако от бръщолевенията имаше полза, то „Герена“ отдавна щеше да е оазис в родната футболна действителност, но не е. А спомените за последния четвъртфинал в УЕфА и влизането в групите на Шампионската лига вече избледняват.

Да ги съживи се падна на Спас Русев. Бизнесменът официално придоби клуба във вторник. Тогава тръгна с фал-старт, защото след помпозната реч на Общото събрание си замина, вместо да обяви пред дребните акционери какви са намеренията му за бъдещето на клуба – какъв бюджет ще бъде формиран, кой ще влезе в новия Управителен съвет, ще има ли смени на хора на ключови позиции, ще се прави ли селекция -неща, които не само хората с миноритарен дял в клуба, а и обикновените фенове искаха да чуят.

Два дни по-късно Русев поправи част от грешката си. В срещата си с настоящото ръководство той заяви смело: „В историята, с която Левски е съществувал, всичко друго, освен да си шампион, се счита за провал. И това трябва да бъде нашата амбиция. Не от утре, а от този момент. Левски трябва да стане шампион сега. Всякакъв друг тип математика не работи. Да бъдем втори, трети, а след това да минем оттук или оттам. Не! Левски трябва да влиза само през главния вход“. Думи, с които спечели симпатиите на доста запалянковци. А след речта му пред отбора са трепнали дори най-закоравелите фенове: „Вие имате потенциал и не трябва да допускате малък отбор от провинцията с няколкогодишна история или някакъв друг клуб, който е създаден с най-различни схеми, да взимат връх над легенда като Левски. Следващия път ще се видим в тази съблекалня, за да пием шампанско“. А на обещанието на капитана Минев за победи Русев осече: „Не да побеждавате, да мачкате“…

Наистина добре казано, колкото u популистко да е. Но далеч по-добре щеше да е тези думи да са подкрепени с действия. Вместо да се чака до декември, когато да се види „какво точно да се прави в спортно-техническата част. Тогава ще е времето, когато ще трябва да освежим отбора, ако искаме да продължим доброто представяне“.

Последното е доста притеснително. Защото 12-ият месец от годината изглежда прекалено далече. А дотогава „доброто представяне“ като нищо може да е станало „лошо представяне“. Да, от Левски се иска да мачка, а след това да пие шампанско. Но последното упражнение е забравено поради ред причини. За да станат сините шампиони още този сезон, трябва значително да повишат класата си. Няма как преди месец всички да са казвали, че отборът е с ограничен потенциал, а днес с идването на нов собственик играчите да са си вдигнали много възможностите. При това само защото са надъхани допълнително.

Далеч по-голяма тежест щяха да имат думите на Русев, ако беше довел и няколко попълнения. Още повече че не е разбрал в понеделник, 29 август, че ще става собственик на Левски. Така сделка не се осъществява от ден до пладне. Новият бос бе и на трибуните срещу Марибор. И тогава трябва да е видял, че нещо липсва, в противен случай Левски щеше да продължи напред в Лига Европа. След реванша със словаците дойде и нулевото равенство срещу Монтана (същият този отбор си остана само с тази точица в следващите мачове)…

Новият бос трябваше да стори така, че с идването си да представи и нови играчи -такива, които са необходими на треньора и не му бяха доведени от предишното ръководство. За това Люпко Петрович на няколко пъти алармира. Но сръбският мъдрец остана нечут. С такива действия Русев можеше да стресне съперниците, а не с думи. Защото каквото и да си говорим – Лудогорец все още изглежда твърде далеч напред, въпреки че към момента изостава с точките.

Левски пак закъсня… Не само със селекцията. Думите на новия собственик бяха силни. Но не и достатъчни. А феновете ще повярват, като видят дела. Останалото засега са само хубави пожелания.

Янаки Димитров, „Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments