> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски замрази реформите в ДЮШ


Левски замрази реформите в ДЮШ

0
0
60

Публикувана на: август 6, 2016

В Левски за пореден път отложиха сериозните реформи в школата. За такива Управителният съвет на клуба гласува през месец май. Тогава на „Герена“ пристигна белгийският методист Дирк Гизелинк. Той дойде по покана на единия от едрите собственици на акции на сините Иво Тонев. И след като презентира програмите си, проведе няколко тренировки с различни набори от школата и изнесе лекции на наставниците в ДЮШ, той убеди ръководството на клуба да го наеме на работа. Визитката на специалиста бе впечатляваше – той е главен методист на Милан и Метц, а повече от 10 години е работил в академията на белгийския Андерлехт.

Преди три месеца под давлението на вече бившия спортен директор Георги Иванов и бившия председател на УС на клуба Иво Тонев в Левски взеха решение да отделят по 120 хиляди евро на година, за да ползват белгийската методика. Тези средства бяха гласувани на УС, както е по устав за всяка сума над 100 хиляди лева.

В момента обаче този амбициозен проект е „замразен“. Причината е липсата на свежи пари. Все пак има опции в бъдеше Левски отново да прибегне към идеята чужденци да отговарят за ДЮШ на сините. Това може да се случи доста скоро – ако се осъществи смяна на собствеността на клуба на насроченото за 30 август Общо събрание на акционерите. И бъдещите силни хора налеят сериозни суми 6 развитието на Левски не само в първия отбор, а и за развитието на детско-юношеските школи на „Герена“ и на стадион „Раковски“.

През лятото в академията на сините все пак имаше рокади и подмяна на треньорския персонал. Работа на „Георги Аспарухов“ започнаха бившите футболисти на сините Захари Сираков и Георги Чиликов. Последният ще води юношите на Левски в Елитната група до 17 години. Димитър Телкийски пък бе назначен за наставник на тима до 19 години, който ще вземе участие в мачовете от младежката шампионска лига.

„Меридиан мач“

Споделете
0
0

Comments