> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски е зажаднял да върне позициите си в Европа


Левски е зажаднял да върне позициите си в Европа

0
0
403

Публикувана на: юли 18, 2016

Георги Василев споде­ли пред „Тема Спорт“ впечатленията си от гостуването на тима на Марибор. Гочето посочи силните страни на сините и ги определи ка­то фаворит за реванша. Той си припомни и двубоите под негово ръководство от евротурнирите със Славия Прага и Олимпия Любляна.

Г-н Василев, как ви се сто­ри Левски срещу Марибор в Словения? Всеобщото мне­ние е, че сините са взели това, за което отидоха на „Людски врът“.
– Преди мача имаше много приказки, които създадоха об­становка, че едва ли не на Лев­ски му предстои гостуване на Челси или друг голям отбор. Самият мач показа, че реал­ността е друга и сините по нищо не отстъпват на Мари­бор. Даже според мен Левски игра по-добре, отборът зна­еше цената на това равен­ство. Тимът направи добра първа стъпка към елиминира­нето на противника. Словенците няма да се откажат от преследването на победа в ре­ванша. Но в първия мач Левски показа повече идеи в играта, дълго време владееше инициа­тивата. Марибор натисна са­мо около минутите, в които дойде и ударът с глава на Таварес в гредата след центри­ране от ъглов удар. Това беше и единственото по-сериозно положение на Марибор. Лев­ски добре неутрализираше съперника още в средата на те­рена. Почти не даде възмож­ност топката безпрепят­ствено да стига до Таварес и Новакович. Резултатът е до­бър за сините.

А ще успеят ли те да на­правят и втората стъпка и да отстранят Марибор?
– След като си направил та­кава добра стъпка на чужд те­рен след толкова години тер­зание и неуспехи, в отбора има достатъчно ентусиазъм. Левски е зажаднял да възста­нови позициите си. Обстанов­ката на „Герена“ ще е отлична и това също ще държи съста­ва.

Ще се превърне ли и реван­шът по-скоро в дебнене?
– По всяка вероятност ма­чът ще е такъв, какъвто в Словения – не очаквам да има кой знае колко голяма разлика. Не вярвам Левски да се хвърли презглава напред, но във фут­бола всичко се случва. С търпение, ентусиазъм и подкрепата на публиката считам, че ще стигне до положителен резултат на „Георги Аспарухов“. Левски има превес в момента.

Откъде може да дойде из­ненадата за съперника?
– Съставът, с който Левски игра в Словения, се справи доб­ре. И в София ще се стреми да вкара. Мисля, че Аниете ще даде много повече разнообра­зие на тима, защото има още седмица да влезе във форма, да се напасне към другите. Той е важен футболист. В този двубой добро впечатление ми направи Нар, но на него сякаш вратата му се вижда доста далеч… Изненадата може да дойде от хората от по-задна позиция – Прохазка и Георги Ко­стадинов. Вече отличих Ание­те.

Не ви ли изненада доброто представяне в защита? Пре­ди този двубой Димитър Пиргов и Александър Алексан­дров нямаха 90 минути заед­но на терена.
– Димитър Пиргов няма нуж­да от адаптация – играл е в столичен отбор – дойде от Славия. Само той бе нов в ка­рето – Александър Алексан­дров, Сашо Александров и Ве­селин Минев играеха заедно и през пролетта. Не е страшно да замениш само един човек, още повече че в последните години Левски излизаше с до­ста причудлива защита. Тази е близо до истината.

А словенците изненадаха ли ви?
– Изненадаха ме с доста ин­тересни отигравания, което говори, че имат голям респект към Левски. От три паса два неизменно бяха назад или настрани. Много рядко можеше да се види пода­ване, което да изостри игра­та. Това облекчи сините. В предни позиции Марибор раз­чита много на Таварес, който е силен футболист. Но защита­та на Левски може да го опази и ще се справи. Отбраната на словенците също не е толкова впечатляваща. Показателно е, че шампион на Словения стана Олимпия Любляна, а този тим загуби у дома в Лига Европа с 3:4 от Тренчин. Няма нищо страшно, Левски може да продължи.

Ако сините отстранят съ­перника, ги чакат срещи с шотландския Абърдийн…
– Мисля, че този противник е по-лесен от Марибор. Но нека не слагаме каруцата пред коня, сините трябва да си свършат първо работата в четвъртък.

В четвъртък Левски не трябва да допуска гол, за да му е по-леко. През сезон 2003/04 с отбора играхте такъв мач – 2:2 срещу Славия Прага в Чехия и след това 0:0 в реванша на Терена“, което ви класира напред…
– Това си беше класическо надиграване. Ако трябва да съжа­ляваме за нещо, това беше за първия двубой. Телкийски вкара за 2:1, но противникът би цен­тър и ни вкара гол. Но всичко завърши благополучно на реван­ша, въпреки че имахме пробле­ми в защита. Илиян Стоянов напусна на почивката заради контузия. Тогава върнах в от­брана Бисер Иванов-Легендата, а пуснах в игра Владимир Гера­симов да играе в лявата зона, за да неутрализира силната дясна зона на чехите. Всичко бе търпение и надиграване. Така ще е и сега. Когато си направил успешен мач като гост, си длъ­жен да за твърдиш превъзход­ството си на собствен терен.

Като заговорихме за мина­лото, яд ли ви е още за отпа­дането от други словенци -nОлимпия Любляна през сезон 1994/95?
– Да. Тогава бяхме потърпев­ши от еуфорията, обхванала всички от представянето на България в САЩ’94. Аз имах до­ста футболисти, които уча­стваха на световното. Те още празнуваха, дойдоха директно за мача в Любляна. Аз водих подготовка с един отбор, а играхме с друг. Не бяхме гото­ви и логично отпаднахме. Но просто нямаше как да кажа на асовете от световно – „Не, вие няма да играете“. Но да гледа­ме напред. Пожелавам успех на Левски срещу Марибор!

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments