> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Йордан Лечков: Още есента беше ясно, че Конгрес няма да има


0
0
261

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира отлагането на конгреса, който трябваше да се проведе на 18 март. Сливналията припомни, че още есента е предупредил, че избори през март няма да има. Бившият национал призова екипът на Димитър Бербатов да спре да се бори за президентското място, а да инвестира в своите градове.

“За никого не е тайна, че ние сме неправителствена организация. Преди 7-8 месеца взехме решение в Изпълкома за провеждането на конгрес с определена дата 18 март. Група хора искаха конгрес, който се проведе по техните правила, назначен от съда, на техен терен. Имаше представители на ФИФА и на УЕФА и дефакто ние сме част от европейското футболно семейство. Тогава още стана ясно, че конгресът си беше редовен. Признаха го и противниците. Всичко друго е една голяма спекулация. Повече от две години говоря, че трябва да се гледат законите и нашият устав да не се чете между редовете”, обяви пред БНТ бившият кмет на Сливен.

“Правилата трябва да се спазват, независимо дали на някой не му харесват. В случая ние сме ги спазили на 100%. Хората, които гласуват, гласуваха за президент Борислав Михайлов. Искаме промяна в законодателството за финансирането на футбола като цяло в частност и за всички спортове. Трябва да се говори за тази тема. 30 години държавата е обърнала гръб на спорта и най-вече на футбола. Ние показваме самостоятелност и стабилност, а много хора не са доволни. Аз не виждам причина да се провежда конгрес в тази насока. Той би трябвало да бъде само за гласуване на бюджета. Още октомври ви казах, че няма да има конгрес.

Щабът на Бербатов за наблюдаване на краставици и домати ли казва, че ще има конгрес до края на годината? Те дори не представляват отборите. Това вече втръсва на всички футболни хора. Биха могли да бъдат полезни като си правят школи, стадиони в градовете си – Благоевград, Враца, Монтана. Искате да ставате управляващи, но имате липса на опит и непознаване на материята.

Ние вече много министри и премиери сменихме. Защо ние да поемаме такъв удар, като не е наше задължение. Тук е мястото на държавата да прави инфраструктурни обекти и на общините. Това са органите, които биха заделили сериозни средства. Ако има някакви нередности при нас, повярвайте ми, много бързо ще има последствия за нашия футболен съюз”, заяви още Лечков.

Снимка: Новини.бг

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx