> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Йорданеску проговори: Пожертвах името си за ЦСКА, бивши футболисти се опитваха да вкарват напрежение в клуба


Йорданеску проговори: Пожертвах името си за ЦСКА, бивши футболисти се опитваха да вкарват напрежение в клуба

0
0
193

Публикувана на: декември 13, 2016

Бившият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску даде голямо интервю за румънската медия fanatik.ro относно своя престой на „Армията“ и цялата си кариера като наставник. Вестник „Тема Спорт“ публикува думите на Йорданеску, свързани с червените.

ЗА НАЗНАЧЕНИЕТО
Нямах много време да мисля дали да приема офертата на ЦСКА. Имаше само три дни до следващия официален мач, така че трябваше бързо да взема решение. Бях много изненадан, когато се срещнахме за първи път със собственика и той знаеше много неща за мен. Още по-учуден бях, когато разбрах, че е изгледал 5-6 мача на предишния ми отбор Пандури, за да разбере моята философия и предпочитан стил на игра. Говорим за човек, който избира своите хора с цялото си сърце и обръща голямо внимание на детайлите. Разбрах, че той е взел информацията за мен от Джика Хаджи и Джика Попеску. Не директно от тях, а чрез посредник. Имам предвид Христо Стоичков, който е попитал Хаджи и Попеску за мен. Доколкото разбрах, те са дали много позитивни препоръки. Това, че двама гиганти на румънския футбол са ме похвалили, няма как да не ме ласкае. Така че собственикът на ЦСКА е имал много добър поглед върху мен и наистина е желаел да ме привлече.

КАКВО СЕ ОБЪРКА
Ако говорим за слабите резултати, може да се каже, че съм бил подготвен, защото отборът не бе в добро състояние, когато го поех. Що се отнася до ръководството – от негова страна всичко бе отлично и то наистина искаше да работи с мен. Но почувствах негативно отношение от страна на хора, свързани с клуба, които не са на служба в него. Те влияеха с мнението си както на обществеността, така и на отборния дух. Не всеки бе готов да преглътне чуждестранен треньор на 38 години начело на най-популярния клуб в България. Имаше бивши футболисти на ЦСКА, които съвсем публично отбелязваха това и се опитваха по всякакъв начин да вкарат напрежение. Усетих бързо тези неща и ми бе доста тежко. Опитах се да се фокусирам върху работата си с отбора, върху това какво трябва да правим на терена. Но негативните мнения започнаха да влияят на играчите и това се yceти. Нямаше как да постигна прогрес при подобни условия. Не разполагах с подходящата атмосфера, за да се справя.

Отделно от това много неща не бяха наред в отбора, в него бяха обединени играчи от два различни клуба – ЦСКА и Литекс. Това бяха две съвсем различни групи футболисти. Говорим за преходен период, а в такъв момент доста неща не са ясни. С течение на времето щяхме да ги изгладим. Аз приех трудностите и рисковете. Но няма как да се справиш за толкова кратко време. Невъзможно е за два месеца да накараш две различни групи играчи да действат като отбор. Хората очакваха преходът да се случи моментално.

ЗА ИГРАЧИТЕ
Разполагах качествена група от футболисти, с които поддържах добри отношения. Имаше играчи, които са били на най-високо ниво, както и силни чужденци. Четири-пет момчета са били част от националния отбор на България, а над половин дузина – от младежката селекция на страната. Беше много млад състав, но това бе хубаво. Затрудненията извън терена обаче бяха прекалено много.

ПРОБЛЕМЪТ С ТРЕНИРОВКИТЕ
Твърде често ни се налагаше да пътуваме и да търсим къде да тренираме. Да, ЦСКА има свой стадион и три терена кьм него, но на тях се подготвят юношите. Ние използвахме базата на втородивизионен клуб (Царско село), но там бяхме силно зависими от програмата на този отбор. Предимството на тази база бе, че фитнес залата и условията за възстановяване бяха отлични. Но въпреки това се налагаше често да се местим. Това пак е част от преходния период, защото собственикът  в  момента изгражда база само за ЦСКА. Сигурен съм, че с времето нещата ще си дойдат на мястото.

ЗА ОТНОШЕНИЯТА С ГАНЧЕВ
Собственикът не искаше да ме пуска да си ходя. Каза ми, че няма да разпише прекратяването на договора ми. Настояваше да продължа работа. Но някои изключително негативно настроени хора влияеха и предопределиха решението ми да напусна. За мен беше чест да работя с този собственик. Остава ми белег от престоя, но със собственика сме в много добри отношения.

ОТ КОГО БЯХА АТАКИТЕ
Имаше доста публикации и изказвания срещу мен в българските медии. Не искам да говоря с имена, за да не стават конфликти. Но влиянието идваше от хора, които са били част от ЦСКА в миналото, от бивши футболисти. Разбирам реакциите, честно казано. Същото би било, ако Стяуа назначи млад български треньор. Но тези негативни мнения влияеха много силно на футболистите и в един момент изгубих контрол върху тях. Затова в крайна сметка реших да пожертвам себе си в името на ЦСКА. Жалко, защото имах големи планове. Имах списък с набелязани играчи. Част от тях бяха от Румъния, конкретно трима – от Стяуа. Но не е било писано да остана в ЦСКА.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments