> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Изненада! Младежите на Лудогорец удържаха исторически хикс


Изненада! Младежите на Лудогорец удържаха исторически хикс

0
0
51

Публикувана на: ноември 1, 2016

Отборът на Лудогорец до 19 години спечели историческа първа точка в Младежката шампионска лига, след като изненадващо измъкна 1:1 срещу Арсенал на „Георги Аспарухов”. Преслав Петров отбеляза гола за разградчани, водени от Юрий Васев, и заличи аванса на лондончани от първата част. Това е въобще първата точка за български младежки отбор в този турнир.

На „Георги Аспарухов“ играта вървеше доста мудно през първата част. Лудогорец се беше окопал дълбоко в своята половина, а Арсенал не проявяваше нужната креативност да разбие бетона в зелено. За първите 45 минути Лудогорец нямаше нито един удар към английската врата.

Младите „артилеристи” видяха, че с любимите и на първия отбор бързи атаки по земя едва ли ще стане и започнаха да пробват от средно и далечно разстояние, но Нелсън и Мейлън стреляха покрай вратата.

Арсенал поведе в 33-ата минута чрез Райс Нелсън, който получи пас от Аделайд и прониза стража Наумов за 1:0. Наумов съхрани интригата и спаси изстрел на Мейлън в 41-ата минута.

Пропуски на Джонсън и Аделайд попречиха на лондончани да удвоят в началото на второто полувреме. Чак в 67-ата минута Лудогорец за първи път стреля към противниковата врата чрез Светослав Ковачев, който беше неточен.

Разградчани обаче намериха сили изненадващо да изравнят. Преслав Петров засече центриране на Александров от пряк свободен удар и направи 1:1 в 73-ата минута.

В последния четвърт час Арсенал натисна здраво, но Лудогорец издържа и спечели първата си точка в младежката Шампионска лига.

снимка: arsenal.com

Споделете
0
0

Comments