> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Идеалният бушон


Идеалният бушон

0
0
351

Публикувана на: ноември 10, 2016

Елин Топузаков ще води Левски до края на сезона. Новината дойде неочаквано за феновете и за всички, които следят случващото се около клуба. Очакваше се на „Герена“ да застъпи чужденец, който да получи доверието на шефовете от Нова година и след това да започне да гради тима по свое усмотрение. С назначението на Топчо изникват някои очевидни въпроси – готов ли е той най-сетне да води Левски след предишните си кратки пожарни назначения, ще успее ли да се справи с напрежението около отбора и неизяснената ситуация в клуба.

По-интересно обаче изглежда друго – не е ли Елин Топузаков идеалният бушон в Левски?

Топчо има минимален опит като старши треньор, но знае всичко, което му е нужно да знае за „сините“, все пак 20 години от живота му преминаха на „Герена“. Сигурно е наясно и, че той ще опере пешкира, когато дойде серия от лоши резултати, такива периоди са неминуеми във всеки един отбор. Как ще се отнесе тогава Спас Русев към него? Босът заяви, че има доверие в качествата на Топузаков и му гласува доверие. Наясно ли е обаче Русев на какъв натиск ще бъде подложен и той от феновете, на какви обиди и хули, когато Левски в един момент направи 3-4 мача без победа например? Бизнесменът отдавна е напуснал родната действителност и живее бохемски живот, но това с живота в Левски не се връзва. Ще се поддаде ли Спас Русев на порива на трибуните Топузаков да бъде разкаран при първите сътресения от към резултати? Такъв със сигурност ще има, „синята“ публика е претенциозна и това се вижда в последния месец – резултатите ги има, играта не върви и седалките на „Герена“ стоят празни. Ами какво ще стане, когато Левски започне и да губи точки? Елин Топузаков ще е първият, който ще поеме отговорност и първият, паднал зад борда. Момчето ще си отиде, за да дойде някой нов мъж я от България, я от чужбина.

Това дотук, разбира се, е песимистичният сценарий – влошаване на играта, лоша серия, загуби, отлив на публика. Заслужава си да погледнем и какво може да се случи, ако „синята“ чаша при Топчо стане наполовина пълна – Левски продължава да ниже победи у дома, да допуска малко голове и да трупа увереност, играта да се подобрява и да носи наслада на феновете. Тогава Топузаков ще бъде гледан с добро око, привържениците ще се радват, че човек с левскарско сърце носи успехи и обстановката ще е добра, със сигурност и по трибуните ще има доста повече фенове от последния месец. За идилия и еуфория няма да може да се говори, защото около Левски винаги има нещо, което да вкарва напрежение и някой, който да го прави нарочно (това не е оптимизъм или песимизъм, а реализъм). Елин ще изкара сезона докрай, Левски до последно ще е в борбата за титлата и ще има сигурно място в евротурнирите. За Топузаков това ще е успешна кампания, може да се обзаложите още сега и да го попитате. След нейния край обаче той ще бъде свален от мостика, колкото и оптимистично да ни се иска да гледаме на ситуацията. Ще го свали Спас Русев, и то с почести и фанфари, собственикът ще благодари и ще се радва на собственото си решение да гласува доверие на бившия капитан на отбора. Феновете ще негодуват известно време, но после ще признаят, че Топчо още не е дорасъл за своя ера на „Герена“ и за двете страни това е най-доброто решение. Ще дойде друг треньор – няма значение Мъри, Херо, чужденец или българин.

Това са неща, които са съждения за бъдещето – какво би било и не би било в Левски на Елин Топузаков до края на сезон 2016/17. Неизвестните остават селекцията, обстановката около клуба и шефовете, както и някои странични фактори в първенството. Тези неща са доста по-несигурни от изброените до тук и може да имат силно влияние върху цялостната картина. Безспорното е, че Топчо в момента е идеалният вариант – ако губи мачове и точки, ще си тръгне; ако побеждава, ще остане и ще работи в срока, който Спас Русев му определи за сигурен и след това ще си тръгне. Идеален вариант или идеален бушон всеки може да прецени за себе си, Елин Топузаков сам ще докаже кое е вярното. Ако изгори рано през сезона, никой няма да му сърди. Ако изгори след неговия край, отново никой няма да му сърди и ще бъде изпратен с аплодисменти. Идеалният бушон!

За да остане начело на Левски за постоянно след лятото, за Топчо шансът е един – да спечели титлата. А до колко това е оптимистично, на всички е ясно.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments