> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Защо Спас Русев е в Левски? Отговорът от собственика! И защо сектор „А“ е застрашен отвътре


Защо Спас Русев е в Левски? Отговорът от собственика! И защо сектор „А“ е застрашен отвътре

0
0
167

Публикувана на: декември 10, 2016

Илия Козарев е сред учредителите, а сега е и председател на тръст „Синя България“. Доскоро организацията и самият Козарев участваха и в Управителния съвет на ПФК Левски. Бизнесменът разказа повече подробности от срещата със собственика Спас Русев пред „Тема спорт“.

Представители на тръст „Синя България“ успяха най-после да се срещнат със собственика на Левски Спас Русев преди близо 2 седмици. Основното, което се чу в пространството след това, беше едва ли не призивът „Дайте да съборим новата трибуна и да строим наново“. Всъщност как се стигна до тази среща, тъй като сякаш не ви беше лесно да осъществите контакт с Русев?
– Когато се видяхме, му казахме: „Ние ви поканихме преди три месеца, мина доста време“. Той ни отговори: „Вие чакахте само три месеца“. Имаше предвид, че нещата, които са се случвали в Левски в последните 10 години, са много сбъркани и затова не е бързал да се срещне с нас. Същевременно ни беше ясно, че сме обрисувани от единия от предишните собственици като организация, която повече пречи. Отправихме две покани към Спас Русев. При втората може би е преценил, че е по-добре да се видим, за да му се махнем от главата. Но според мен остана приятно изненадан. Оплака ни се какво лошо наследство е заварил на всички нива в клуба. Дума по дума стигнахме до стадиона. От изражението му си личеше, че това е болна тема. Каза с въздишка, че всичко това за него е огромен проблем. Според неговите виждания стадионът не е място, което се ползва само 2 пъти месечно за мачове, а да работи всекидневно. Русев има идеята да превърне „Георги Аспарухов“ в модерен спортно-развлекателен комплекс. На мен лично това мислене ми харесва, това е мислене на бизнесмен. Не на спонсор, а на инвеститор – давам 100, искам да изкарам 110. Който и да дойде и каже „ще давам пари“, без да търси нищо, става съмнително. Тази трибуна сега не носи приходи на Левски, а на тези, които са я строили. Той е направил консултация с турска фирма, която е вдигнала стадионите на Бешикташ и Галатасарай – изключително модерни и хубави стадиони. Питал ги е какво да направи, изразил е готовност да извади доста пари. Те видели плана и казали, че ако зависи от тях, биха бутнали и строили наново. Това е едно към едно. Тези думи се преекспонираха, че едва ли не тръстът иска да събаря сектор А. Едно шаси от „Лада“, каквото и да го правиш, няма да стане за „Мерцедес“. Същевременно, за да се направи козирката, трябва да се дадат още около 4 милиона към тези 15-16 милиона, никой не знае колко са точно, за които е изградена основната трибуна. Дължат се пари не само на строителите, а и на фирми за обзавеждане, на Иван и Андрей, които помогнаха да се отвори магазинът. Вътре в сектора много неща не са довършени – трябваше да има съблекални, музей, поне 3 ресторанта по думите на Иво Тонев. Всичко стои на бетон. А най-лошото е, че целият сектор няма хидроизолация, тъй като е предвидено да се прави козирка. А сега, като няма козирка, като паднат валежи или се натрупа сняг, водата ще се просмуче и ще потече надолу към помещенията. Трябва да се намери генерално решение на въпроса. Ние мислим, че Русев има възможност да инвестира в стадиона, но трябва да бъде убеден, че инвестицията си заслужава. Иво Тонев нямаше пари, той стана, замина си и остави дълговете.

Спас Русев сам каза, че е в Левски покрай „Виваком“, защо тогава той стана мажоритарен собственик?
– На срещата ни по-скоро не искаше да влиза в тази тема. Думите му бяха от рода на: „По една или друга причина трябваше да се захвана с Левски“. Според мен е бил помолен.

Въпросът е има ли той желание и начин да вкара в ред клуба?
– Мисля, че Спас Русев има идея, но за да се оправи това нещо, трябва много време, защото това е една загнила структура. А освен това трябват и правилните хора, които в момента той ги няма.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments