> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ето я абсолютната бомба на „Герена“! Левски става собственост на телеком №1 в света, с грандиозен план за стадиона


Ето я абсолютната бомба на „Герена“! Левски става собственост на телеком №1 в света, с грандиозен план за стадиона

0
0
244

Публикувана на: декември 17, 2016

Новината за анонсираното извънредно Общо събрание на Левски онзи ден случайно или не съвпадна с друга информация – руската VTB се оттегля от Динамо Москва. Не смятаме да се впускаме в подробности, само ще припомним, че представителите на същата банка у нас имат влияние във „Виваком“, която пък има влияние в ПФК Левски. Наскоро в прав текст Спас Русев, който е собственик на синия клуб, заяви, че среща трудности от останалите акционери в телекома относно участието на компанията в Левски. А самият Русев също така не крие, че е в Левски покрай „Виваком“.

Според информация на „Тема Спорт“ на 3 февруари 2017 година, по време на Общото събрание на акционерите, ще се официализира влизането в клуба на китайския гигант Huawei. Представителите на азиатския гигант от дълго време контактуват със Спас Русев в ролята му на силна фигура във „Виваком“ и дори бяха на „Герена“. След това посещение господинът от Лондон се оплака, че се е чудил как да им обясни причината за липса на публика на стадион „Георги Аспарухов“. Huawei участва в изграждането на нова мрежа на българския телеком и двете страни имат отношения, които са в многомилионно изражение. А ние едва ли ще разберем точно как ще бъде „прихванато“ или „приспаднато“ адаптиране на китайците към собствеността в Левски и как ще бъде оформено документално. Предполага се, че след като нещата с „Виваком“ относно придобиване на собственост в Левски явно няма да се случат, в тази роля ще влезе Huawei. Не е ясно обаче дали Спас Русев ще запази собственост и влияние, или постепенно всичко ще премине в ръцете на китайците. Според източници настоящият бос на сините е разочарован от липсата на възможност да изчисти нещата около „Виваком“ и търси други перспективи. Проведени са разговори не само около параметри за издръжка на клуба, а има идея китайците да инвестират сериозни средства и в инфраструктурни проекти. Дори се говори за Huawei Аrena като не е ясно дали съоръжението ще се достроява, или ще се прибегне до нов проект, който да направи стадион „Георги Аспарухов“ функционално съоръжение. Смята се, че китайците ще налеят сериозни средства, като сигналите са от високо ниво.
Само преди малко повече от месец премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Къцян по време на петата среща на държавните и правителствени ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа, провеждаща се в Рига. Къцян е определил България като „сериозен фактор на Балканите“ и е предложил следващата среща на формата, известен като „16+1“, да се проведе в София, съобщава Министерският съвет.

А не е никаква тайна, че именно от високите етажи на държавата бяха инициирани и проведени преговори между ПФК Левски и енергийния гигант „Газпром“, но така или иначе поради политически причини проектът „Южен поток“ не стартира и руската компания оттегли намеренията си спрямо синия клуб. Тогава бе анонсирано, че „Герена“ ще стане „Газпром Арена“ срещу милионно заплащане на компанията срещу ползване на името.

Предстоят по-малко от 2 месеца на сондиране и уточняване, но е ясно, че новата ситуация в Левски няма как да не мине без усложнения, каквито винаги е имало в последните години и за каквито спомена в последното си интервю банкерът Цветан Василев.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments