> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ето обяснението за Суперлигата на БФС и какво ще промени тя


Ето обяснението за Суперлигата на БФС и какво ще промени тя

0
0
543

Дата: януари 22, 2016

Само провеждане на Конгрес в близките месеци може да осъществи идеята на БФС за създаването на българската Суперлига, научи ексклузивно „Меридиан Мач“. Идеята е била изложена пред членовете на футболното ни политбюро по време на последното заседание на Изпълкома, като тя е била одобрена от всички присъстващи. Какво обаче представлява т. нар. „Суперлига“? Плюс деветте настоящи членове на „А“ група чрез „уайлд кард“ (б.а. -по пример от тениса) се вкарват още три заслужили отбора. Именно тук идва големият проблем, защото всеки е дал по нещо на българския футбол и е заслужил сам по себе си. Точно тази неточност би премахнала провеждането на Конгрес, на който да се реши кои точни клубове са заслужили. Но се предполага че тук става дума за отбори като ЦСКА, Локо (Сф) и Етър дали много на българския футбол, които имат фенове и традиции.

От БФС обсъждат идеята от края на ноември миналата година и вече са запознали УЕФА със своето намерение, което цели да се направи рестарт на българския футбол. От евроцентралата са отговорили, че няма никакви противоречия с техните наредби, тъй като всичко това се прави в името на спорта и е възможно веднъж да се стигне до кардинални решения. Идеята е да се вземе комерсиалното от НБА и НХЛ, като същевременно с това да се вплетат футболните традиции на Стария континент.

Подобно нещо са направили в Полша, когато са създали Екстракласата. Но с уточнението, че там няма отбори, влезли в елита с „уайлд кард“. Резултатите на полския футбол през последните години са показателни дали тяхното решение е било правилно. Важно е да се отбележи, че от всеки един член на Суперлигата ще се изискват банкови гаранции. Критериите ще бъдат валидни постоянно, като това може да доведе до прецедента да няма изпадащи или влизащи отбори. На всеки 3 месеца ще бъде правен финансов одит на клубовете.

От БФС обмислят и друг ход, който ще направи отборите още по-независими. При създаване на новото първенство цялата администрация ще бъде изведена от футболния съюз. Примерно членове на Дисциплинарната комисия ще бъдат хора, които ще получават сериозни заплати, за да вземат изключително важните решения за българския футбол. Ще се създаде отделно акционерно дружество, дялове от което ще притежават 12-те клуба, както и БФС. Не е ясно обаче какво ще се случи в такъв случай с ПФЛ, която става напълно излишна в обсъждания формат.

Върховният орган на новата управленска структура на футбола ще бъде Общо събрание. На него ще се избира Надзорен и Управителен съвет, като ще има и три дирекции – финансова, правна и маркетингова. НС и УС ще определят съставите на Дисципа и на Комисия за първенството.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА С ПРОМОКОД 01-701
50лв фрийбет или до 200лв депозит бонус
НАЧАЛЕН БОНУС 100% до 200 лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments