> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЕКСКЛУЗИВНО: Ето писмото, което изхвърли ЦСКА от Европа! Разкриха кой го е написал


ЕКСКЛУЗИВНО: Ето писмото, което изхвърли ЦСКА от Европа! Разкриха кой го е написал

0
0
188

Агенция Блиц изкара на показ писмото, с което ЦСКА бе изхвърлен в последния момент от жребия за Лига Европа вчера. То циркулира почти цял ден из онлайн пространството, като се смяташе, че е изпратено от офисите на заелият мястото на „червените“ Дунав (Русе). Пред Блиц президентът на русенци д-р Симеон Симеонов отсича, че клубът не е пращал никакво писмо до УЕФА. Според колегите то е написано от спортния адвокат Георги Градев, който от години е обявил война на БФС и е един от най-жестоките противници на ЦСКА. Писмото е изпратено до всички висшестоящи органи в европейската футболна централа.

Ето какво гласи преводът на писмото, чийто оригинал е на английски:

ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА И ФАКСИМИЛЕ Изпълком на УЕФА Генерален секретар на УЕФА г-н Теодор Теодоридис Email: Theodore.Theodoridis@… Директор по турнирите на УЕФА г-н Джорджо Маркети Email: Giorgio.Marchetti@… Факс: +41 848 01…

Русе, 19 юни 2017 г.

Относно: Участието на ФК Дунав 2010 Русе през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа

МНОГО СПЕШНО

Уважаеми господа,

Обръщаме се по горепосочената материя.

Както знаете и както е посочено на сайта на УЕФА, ФК Дунав Русе завърши на четвърто място в крайното класиране в Българската Първа Професионална Лига 2016/2017, докато ПФК ЦСКА-София завърши 2-ри и ПФК Левски София бе 3-ти, а ПФК Ботев Пловдив спечели Купата на България.

Съгласно списъка за достъп в клубните турнири на УЕФА за сезон 2017/2018 България има право да участва през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа с три клуба – ПФК Ботев Пловдив, вицешампиона (ПФК ЦСКА-София) и третия клуб в крайното класиране (ПФК Левски София).

Разбираме, че ПФК ЦСКА-София е „нов клуб“ по смисъла на устава и правилата на УЕФА, което се дължи на промяната на структурата на ПФК Литекс, включително, но не само, промяна на името на клуба от PFC Литекс на ПФК ЦСКА-София, премествайки седалището си от Ловеч в София и променяйки цветовете, емблемата и стадиона.

Съгласно чл. 51, ал. 3 от Устава на УЕФА във връзка с чл. 12, ал. 3 от Правилника на УЕФА за клубно лицензиране и финансовия „Феърплей“ (CL & FFPR) „клубовете не трябва да имат право да създават ново дружество или да променят правната си структура, така че да „почистват“ баланса си, докато оставят дълговете си в друго юридическо лице (което вероятно ще фалира). Ако бъде позволено, този вид действие очевидно би навредило на конкуренцията и би противоречало на интереса на спорта, както и на излагането на риск на интересите на кредиторите“ (CAS 2011/A/2476 Футболен клуб Тимишоара срещу UEFA в параграф 3.16).

Отбелязваме, че на 29 май 2017 г. УЕФА реши, че ПФК ЦСКА-София е в противоречие с член 12 от CL & FFPR и основните цели на „тригодишното правило“; затова за ПФЦ ЦСКА-София не бе направено изключение от „тригодишното правило“.

Ето защо принципно ПФК ЦСКА-София не трябва да бъде допуснат в УЕФА Лига Европа през 2017/2018. Следователно, съгласно член 4.08 от Правилника за периода 2015-18 на УЕФА Лига Европа, който гласи, че „клуб, който не е допуснат до състезанието, се заменя от следващия най-добър клуб в топ първенството на същата асоциация, ако той отговаря на критериите за приемане. В този случай списъкът за достъп в клубните турнири на УЕФА (виж Приложение А) се коригира съответно“- ПФК ЦСКА-София трябва да бъде заменен от ФК Дунав Русе, който отговаря на критериите за участие и вече е получил УЕФА лиценз за 2017/2018 от БФС. Освен това, както знаете, бяхме поканени от УЕФА да регистрираме нашите играчи за участие през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа.

Също така отбелязваме, че въпреки горепосоченото, БФС е издала УЕФА лиценз за сезон 2017/2018 в полза на ПФК ЦСКА, както и че УЕФА все още не е лишила ПФК ЦСКА-София от лиценза си, което му дава право на участие във въпросния турнир.

С оглед на гореизложеното ФК Дунав Русе с уважение моли УЕФА спешно да прегледа правното основание и валидността на УЕФА лиценза, предоставен от БФС на ПФК ЦСКА-София на 29 май 2017 г., тъй като е предоставен независимо от гореспоменатото отрицателно решение на администрацията на УЕФА и следователно да потвърди участието на ФК Дунав Русе вместо ПФК ЦСКА-София през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа. Такова решение е много необходимо да бъде направено преди предстоящия жребий, за да се защити ФК Дунав Русе от непоправима вреда (спортни щети).

Ако УЕФА не е в състояние да вземе посочените по-горе мерки и да потвърди участието на ФК Дунав Русе преди предстоящото жребий поради ограничения във времето или по друг начин, ФК Дунав Русе с настоящето писмо с уважение моли УЕФА да разгледа това писмо като официално искане за приемане през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа веднага след евентуалното изключване на ПФК ЦСКА-София от посоченото състезание след съответното производство на УЕФА. В такъв случай любезно молим УЕФА да ни информира предварително за такава възможност, за да има достатъчно време за подготовка.

Подчертаваме изключителната спешност на това писмо и с нетърпение очакваме разглеждането му от УЕФА.

И накрая, запазваме си правото да обжалваме пред КАС срещу всяко решение или липса на решение на УЕФА, което ще остави ФК Дунав Русе извън сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа, което освен всичко ще се разглежда като нарушение на чл. 4.08 от Правилника на УЕФА Лига Европа за периода 2015-18.

Предварително любезно благодарим за вашето внимание и отговор по горепосочената материя.

Оставаме на ваше разположение за по-нататъшни действия.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments