> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Единственият отбор бил два пъти ЦСКА през последната година се прицели в Първа лига


Единственият отбор бил два пъти ЦСКА през последната година се прицели в Първа лига

0
0
194

През юни и юли ситуацията в Общински футболен клуб Спартак (Плевен) беше като климатичните условия в страната – гореща. Тя бе предизвикана от неяснотата къде ще играе отбора през новия сезон – Втора професионална лига или Северозападна В аматьорска група. Тази несигурност предизвика амплитуди в настроенията и нагласата сред всички в клуба. В крайна сметка БФС се произнесе:
ОФК Спартак (Плевен) ще играе във втория ешелон. За това как приеха в клуба решението на футболната централа и каква е нагласата за започващото в събота първенство разговаряме със спонсора на плевенчани Иван Динов.

– Господин Динов, чакахте дълго, но в крайна сметка Спартак  все пак ще участва във Втора професионална лига.
– През последните два месеца много се изговори и изписа по темата. БФС взе правилното решение, защото мястото на Спартак е във Втора лига. Повтарях го постоянно, защото логично погледнато това е правилното решение. Обратното щеше да е несправедливо.

– Какво е положението в клуба към настоящия момент?
– Най-голямата ми радост е, че запазихме ядрото от футболисти, които започнаха с нас още от самото начало на встъпването ми като спонсор. През въпросния период на несигурност не сме водили много разговори с тях, защото те бързо дадоха да се разбере, че ще останат в тима, дори и той да трябваше да играе във В група. Постъпката им е мъжка. Друг коментар не е нужен.

– Селекцията?
– Периодът на изчакване се отрази зле на Спартак. Това засегна най-вече селекцията. Заради витаещата несигурност ни напуснаха ключови футболисти. По същата причина не успяхме да привлечем част от тези, които бяхме набелязали. Те не пожелаха да изчакат до последно, защото не беше ясно къде ще играем. За това предпочетоха да отидат в други отбори. Разбирам ги напълно, тъй като търсят сигурност.

– Ясно е, че не сте доволен от селекцията. Тя обаче включваше ли нови треньори?
–  Категорично не. Доволен съм от работата на Диян Дончев и помощниците му. През последните два тежки месеца те показаха, че са безупречен екип. Щом се справиха в тези трудни моменти няма причина да свалям доверието си от тях.

– Започнахте контролите с престижна победа над ЦСКА, но след това регистрирахте само поражения. Не ви ли притесняват тези резултати?
– Още преди старта на лятната подготовка със спортно-техническия щаб решихме да играем приятелски срещи само с класни съперници. Направихме го и във всеки един момент бяхме наясно какво е състоянието ни. Треньорите проведоха доста експерименти и отсеяха футболистите, които са ни нужни за първенството. В такива срещи загубите /две от втория състав на ЦСКА и една от Берое/ не са важни, както и победата над първия тим на ЦСКА.

– При тази ситуация до колко е готов отбора ви за новия сезон?
– Смятам, че е готов. Въпреки че селекцията не стана според желанието ни. Да това попречи, но като цяло не повлия фатално.

– Какви са целите през новия сезон?
– Целта е ясна – първо място във Втора лига. Без значение проблемите, за които говорих досега. Те вече са зад гърба ни. Спартак (Плевен) е напълно обезпечен материално и финансово.

– Евентуално изпълнение на задачата означава изкачване в Първа лига. Къде ще играе отбора? Стадион „Плевен“ със сигурност няма да получи лиценз?
– Вече работим по решение на този проблем. Така ще избегнем неприятностите, които имаха други клубове, влезли в Първа лига по изкуствен път, без да са готови за това. В лицето на Община Плевен и кмета господин Георг Спартански започнахме проектиране за цялостно изграждане на нов стадион в град Плевен и помощни игрища. До един месец ще представим публично пред медиите и обществеността работния проект. Паралелно се работи и по осигуряването на финансовото му обезпечаване от държавата. За да стартираме развитието на мъжкия тим и детско-юношеската школа, която е трагичната от доста години се нуждаем от естествената основа – нормална база. Такава в Плевен няма от десетилетия. Заедно с господата Георг Спартански и Найден Зеленогорски ще направим всичко за да реализираме този проект, който е от изключително значение за развитието на спорта в Плевен.

– Поставяте си високи цели, но какво очаквате от новото първенство на Втора лига?
– Познавам възможностите на всички отбори. За съжаление нивото не е такова, каквото ни се иска. Преобладаващите проблеми са лошите материални бази и недостатъчните финансови средства. На фона на това смело заявявам, че Спартак е фаворит за първото място.

– Плевенските фенове също изстрадаха споменатия период на неизвестност. Какво искате да им кажете?
– Да ни вярват и подкрепят. Винаги да са зад отбора. Щом сме заедно ще успеем.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments