> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Дунав започна да пише своята приказка! Русе го заслужава


Дунав започна да пише своята приказка! Русе го заслужава

0
0
246

Публикувана на: август 14, 2016

Русе трябваше да чака четвърт век, преди Дунав да се завърне в елита. Тези 25 години бяха дълги и мъчителни. Но отборът само за три мача успя да стопли сърцата на изстрадалите си фенове. Този Дунав с младия треньор Веселин Великов загатна, че притежава всичко, за да се превърне в приятната изненада на Първа лига. Доказват го резултатите – след 1:0 над Пирин след три кръга русенци вече имат седем точки. И временно оглавиха класирането. Прекрасно начало на една приказка. Преди години Веселин Великов бе хванал перото, готов да пише като треньор на Любимец, но не бе оставен да разгърне докрай треньорските си умения и малко след успеха над Лудогорец напусна заради неразбирателство с шефовете. Този път пред него се открива нов шанс да го стори, а какво по-добро място от Дунав. Всичко щеше да е прекрасно, ако отборът можеше да играе у дома, на своя стадион в Русе пред хиляди души, а не да бе „заточен“ в Разград. И там обаче Дунав доказва, че където е текло, пак ще тече. Приказката щеше да е пълна, ако и зажаднелият за елита футболен център можеше да се порадва на успехите, но и това ще стане рано или късно.

Президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов обаче бе категоричен, че запалянковците ще трябва да почакат още. „Нямаме възможност да приемаме мачовете си в Първа лига у дома, въпреки че на феновете им се иска. За съжаление 30 години нищо не е правено в Русе и сега, когато има възможност да направим нещо, ще го сторим, но трябва да мине малко време, за да може да играем у дома. В момента дори осветлението не е единственият проблем, тревното покритие също не отговаря на изискванията. Има обявена държавна поръчка за ремонт на стадиона. Тя е в съкратени срокове и на 16 август трябва да бъде избран изпълнител. Изпълнението й е за 60 дни. Трябва да благодарим на министъра на спорта Красен Кралев, защото ако не ни бяха подали ръка – нямаше да имаме осветление може би още 30 години. Аз шест години съм начело на Дунав и мисля, че в момента показваме максимума на възможностите си – и финансово, и игрово. Голяма част от издръжката я осигурявам аз, но ми помагат много хора. Редно е да благодаря на общината, която през тази година е съпричастна с проблемите ни. Играта все още не ми харесва напълно, но съм доволен от резултатите. Но моите задължения са други, а за нея отговаря треньорът“, каза д-р Симеон Симеонов.

Голмайсторът Юлиан Ненов си пожела Дунав да продължи с победа и в следващия кръг срещу Локо Горна Оряховица. „Върви ми да вкарвам, надявам се да продължа. По-добре да се стреля от такива позиции, отколкото да се бавиш. Не сме и мечтали чак за такъв старт. Всеки мач обаче ще излизаме да се борим за победа. Затова е нормално другите да се съобразяват с нас“, заяви Ненов, който срещу Пирин вкара втория си гол в Първа лига, след като преди това бе точен и в мрежата на Нефтохимик.

„Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments