> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Добре, че са чужденците да ни научат! Или как Мапуку светна родната „А“ група


Добре, че са чужденците да ни научат! Или как Мапуку светна родната „А“ група

0
0
196

Публикувана на: януари 16, 2016

Зимата определено не е любимият сезон на родната „А“ група. Не стига, че тимовете ни няма къде да тренират и трябва да вадят пари за лагери в Турция, ами и на трансферния пазар няма голям избор от качествени футболисти. Дори и някой от родните треньори да си хареса някой класен играч, то той не може да го привлече, защото струва една камара пари. Финансови средства, които към момента са кът в почти 90% от отборите в елита. Затова и не е случайно, че те привличат единствено свободни агенти с надеждата да закрепят положението до лятото.

Не стига, че отборите ни не могат да си намерят свестни нови попълнения, ами и настоящите им играчи вече се изхитриха и само чакат удобен момент, за да избягат в някоя по-уредена държава от нашата. Странно или не, чужденец за пореден път показа на нашите съотборници вратичката за избавление от проблемите им. Казусът с Жуниор Мапуку разбуни духовете у нас, след като съдът призна, че конгоанският нападател с право е прекратил договора си с Берое. На Мапуку не му се играеше повече в Стара Загора и от раз си намери нов отбор. Но вместо под Аязмото да изкарат някой лев от него, заралии останаха само с горчивия привкус от това, че един от техните играчи ги изпързаля по жесток начин. Щом обаче съдът разрешава даден футболист да си тръгне от отбор като върне 3 месечни заплати, защо Мапуку и компания да не се възползват от този подарът от съдбата. След като родните играчи видяха, че случаят с Жуниор мина, мнозина се замислиха сериозно дали да не предприемат подобен ход. Илия Миланов вече хлъзна Литекс, а не е изключено много скоро примера му да последва и Мишо Александров.

Бързакът на Лудогорец бе смятан за един от най-перспективните футболисти в „А“ група до лятото. По една или друга причина обаче през есентта националът по-често търкаше пейката в Разград. И логично в главата му се е зародила идеята за бягство. Не само, че треньорите в Лудогорец не разчитат на него, ами и шефовете на шампионите искат 200 хиляди евро да се разделят с него. Е, в България може да има будали, които са склонни да извадят подобна сума, но в Европа те се броят на пръстите на едната ръка. Защо да се плащат такива пари за играч, който след няколко месеца ще бъде свободен агент. Не само това, ами и законът в България позволява още на секундата той да си тръгне без нито един лев за правата му. Затова и никой няма право да вини Александров, ако реши да последва примера на Мапуку. Все пак не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Ако Мишо реши да напусне виновен ще е само законът, а не играчът. Защото всеки търси по-добро място за себе си. И никой няма право да съди постъпката на който и да е футболист, който повече не иска да рита в България.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments