> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Днес се решава: „А“ група с 12 отбора или Висша лига с 15 и ЦСКА


Днес се решава: „А“ група с 12 отбора или Висша лига с 15 и ЦСКА

0
0
1203

Дата: април 5, 2016

Два варианта за първия етап на трансформация в родния футбол по пътя към Висша лига ще дискутират клубовете и БФС във вторник (бел. ред. – днес). Срещата, която трябва да даде старт на промяната, ще е в столичен хотел и на нея ще има представители на елитните отбори, няколко от „Б” група, както и ЦСКА.

Експертна група от футболния съюз подготви алтернатива, а не само един конкретен вариант, за да бъде отворена срещата за идеи и обсъждане. На нея ще има и спец от Холандия. Той ще се появи с репутацията на фирмата, която представлява. А тя е участвала в изготвянето на формата в Шампионската лига, първенствата на Дания, Норвегия, Португалия и Белгия. Екип на компанията има готовност да се заеме с разработването на механизма за преминаване към новия формат. Изчакват се само дискусиите между централата и клубовете.

И двата работни варианта предвиждат увеличаване на състава на „А” група в сравнение със сегашните 10 тима. Единият е до 12 отбора, изцяло селектирани по лицензионен критерий. Вторият – до 16, като той е по-близък до идеята за постепенно преминаване към Висша лига с ново администриране извън БФС. Тоест отделна организация – акционерно дружество, с участие на клубовете в нея като акционери. ЦСКА ще има представител на срещата и плановете са да се търси място за клуба в новата елитна дивизия, но не на всяка цена тази есен. Юридически проблемът е сложен преди произнасянето на съда и синдика по казуса с клуба. Най-реална е възможността ЦСКА да участва с лиценз на друг клуб или такъв да се пререгистрира и заиграе в червено на стадион „Българска армия“ – идея, която има за „Литекс” повече от година.

„Труд“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments