> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Джони Велинов: С Ганчев ЦСКА е непоклатим! БФС е длъжен да върне отбора в „А“ група


Джони Велинов: С Ганчев ЦСКА е непоклатим! БФС е длъжен да върне отбора в „А“ група

0
0
285

Публикувана на: май 3, 2016

Големият вратар на ЦСКА Георги Велинов даде интервю за „Тема Спорт“, в което коментира класирането на отбора за финал за купата. Джони отличи специално представянето на няколко от играчите.

Г-н Велинов, елиминиране­то на Берое може ли да се разглежда като подвиг, или бе съвсем закономерно с оглед традициите на двата отбора?
– Самите играчи казаха, че в отбора витае духът на ЦСКА. Той си остава, не можеш да го отнемеш. При тези фенобе и пълния стадион на реванша с Берое как няма да излезеш да играеш силно и надъхано. Най-много се радвах, че в състава на ЦСКА видяхме само играчи с фамилии, които завършват на „-ов“ и на „-ев“. Тоест – без чуж­денци. Не че съм против тях, но да са добри, качествени футболисти. А не отборите да се пълнят с едни чужденци за чудо и приказ… Няма смисъл.

Кои играчи се отличиха срещу Берое?
– Всичките. Бяха като юмрук. Никой не игра слабо. Но много ме впечатлиха четири­ма. Единият е Динчев – изклю­чително сърцат и всеотдаен футболист. Маламов – страш­но талантлив, от много време дори не се нуждае от комен­тар, той е пълководецът на отбора. Преслав Йорданов също се справи чудесно. Прекрасен гол­майстор. Всеки заслужава пох­вала, бих отличил и Кикарин, който се раздаде на максимум. Това са сърцати хора, които дават всичко от себе си и сбъдват мечтата си да са в ЦСКА.

За треньора Христо Янев какво можете да кажете? Очаквахте ли толкова бързо да се пригоди към обстанов­ката в ЦСКА и да постигне такива успехи като тре­ньор?
– Много се радвам за него. За съвсем кратко време направи отбор, който играе перфект­но тактически. Разбира се, има много да учи. Но аз още отсега мога да го наредя сред най-добрите български тре­ньори. Той просто изнесе лек­ция на Берое и в двете срещи. Проведе ги класически.

Финалът е срещу Монтана.
– Купата ще вдигне ЦСКА. Отсега го казвам. Сигу­рен съм, че ЦСКА ще победи.

В последния си финал в турнира армейците спечели­ха на същия стадион – „Васил Левски“, а и треньор на съпер­ника Славия бе Емил Велев, който сега води Монтана…
– Да, това са много интерес­ни съвпадения, дори и те сочат към трофей на ЦСКА. Убеден съм в крайния успех.

В същото време много въ­проси около бъдещето на клу­ба стоят отворени. Как виж­дате ситуацията в ЦСКА?
– Който и да е собственик, най-важното е ЦСКА да се вър­не на своето място в А група. Сега с клуба се е заел Гриша Ганчев, а за него е добре из­вестно, че захване ли се с не­що, го довършва докрай. Въ­преки всички проблеми и изхвърлянето от елита вижда­те, че традициите на ЦСКА са непоклатими. Пак е водещ от­бор в България, нищо че играе в трета дивизия. И това го доказват двата категорични успеха срещу Берое и класира­нето за финал, и то само с бъл­гари в състава. Виждаме игра­та на тима. Има голяма класа в този състав.

Феновете протестираха преди ревнаша с Берое, мислите ли, че топка­та е в полето на футболния съюз в момента?
– Ако е в тях, трябва да се вземат по най-бързия начин точни и ясни решения за ЦСКА. А такова може да е само едно – връщането на отбора в А група. И това трябва да стане Възможно най-скоро. Виждате какво прави на терена… Ден-два след реванша с Берое хо­дих на пазар. И разни хора ме спират да си говорим. Казват ми: „Ама те Берое защо играха толкова слабо, ама те не се беше по-добрият отбор, но някои хора явно трудно го пре­глъщат и завиждат на това, което постига ЦСКА в турни­ра за купата, въпреки че през лятото никой не го слагаше в сметките.

Да разбираме ли вашите думи като призив към БФС за действия?
– Разбира се, те са длъжни да върнат ЦСКА в А група. Вижте историята на клуба, вижте кои отбори сме побеждавали в Европа, вижте публиката… Та­зи история няма да се загуби, а ще продължи и то с още по-голяма сила.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments