> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Двама треньори на ЦСКА в центъра на скандал в Румъния! Ето с кого се съдят Еди и Томи


Двама треньори на ЦСКА в центъра на скандал в Румъния! Ето с кого се съдят Еди и Томи

24 0

Публикувана на: септември 22, 2016

Старши треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску и кондиционният специалист Томас Нойберт са в центъра на скандал в Румъния. Двамата водят съдебни битки с бившите си работодатели Пандури и Стяуа.

Йорданеску няколко пъти обясни, че в продължение на 6 месеца не е получил и една стотинка за работата си в Пандури, въпреки че под негово ръководство клубът постигна най-големите успехи в историята си – финал за купата на страната и бронзови медали от първенството, което пък го прати и в Лига Европа. Според информацията разпространена днес от румънската федерация, делото „Йорданеску срещу Пандури“ ще се гледа на 29 септември.

Ситуацията с Нойберт е по-сложна, защото той напусна Стяуа, за да се присъедини към ЦСКА в средата на лятото. На север от Дунава разкриват, че кондиционният треньор е имал клауза от 300 хиляди евро в договора си със Стяуа и тя е трябвало да бъде платена лично от него при положение, че реши да си тръгне. Нойберт е намерил вратичка да го стори без да плаща и сега в Румъния очакват сумата да бъде намалена. Най-вероятно отново става дума за неизплатени заплати и бонуси, какъвто е случаят с Йорданеску.

Делото на Нойберт се е гледало днес, но официална информация за решението все още няма.