> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Грегъри Нелсън: Ще съдя Ботев, там се държат лошо с всички


Грегъри Нелсън: Ще съдя Ботев, там се държат лошо с всички

0
0
239

Публикувана на: юни 10, 2016

Грегъри Нелсън ще даде Ботев Пловдив на ФИФА. Това разкри нападателят в интервю за вестник „Тема Спорт“. В него холандецът обяви, че е останал крайно разочарован от отношението на ръководството към него. 28-годишният футболист пристигна при канарчетата в началото на октомври 2015 със свободен трансфер. През изминалата кампания той бе водеща фигура в състава и записа 15 срещи в А група, в които реализира 4 попадения.

Грегъри, защо реши да се разделиш с Ботев?
– Първо искам да кажа, че не бих посъветвал никого да подписва с този отбор. Там се държат лошо с всички. Те искаха да остана и да преподпиша, но аз отказах категорично.

Защо?
– Защото ръководството беше безкрайно некоректно към мен. Предложиха ми да остана и да преподпиша. Възнаграждението, което ми даваха, бе 8 хиляди евро. Това беше много над тавана за заплати, който е 3 хиляди евро. Въпреки това аз им казах, че не искам да оставам и желанието ми е да си тръгна. След това започнаха да се държат много лошо с мен.

Какво точно ти казаха?
– Казаха, че вече не ме харесват като футболист, играел съм слабо. Не съм им бил трябвал, като искам, можело да си ходя. Чудя се как няколко дни преди да ми обявят тези неща, ми предложиха договор за 8 хиляди евро и ме молиха да не напускам…

Кого визираш?
– Цялото ръководство. Ще ви разкрия, че когато раздаваха заплатите за месец май, единственият, на когото не платиха, бях аз. Нееднократно говорих и с Асен Караславов, и с Георги Марков. Всеки път ми повтаряха едно и също: „Ще ти платим, не се притеснявай“. Звънях им в понеделник, те ми отговаряха, че ще ми платят във вторник. После вторник стана сряда и така вече 3 седмици. Това обаче още не се е случило. Да не говорим, че ми дължат и още две заплати – за април и за юни. Когато бях в ЦСКА, също имаше проблеми с парите, но всичко се плащаше, макар и със закъснение. За сравнение между двата клуба и дума не може да става. При червените имаше далеч по-добра организация, отколкото в Ботев. И сега, ако някой играч ме попита кой да избере между двата, ще кажа ЦСКА.

С феновете имаше ли проблеми, говори се, че заради тях отказа да играеш в последните мачове?
– Не, с тях никога не съм имал проблеми. Това е една от най-добрите публики в България. Както казах, всичко е заради ръководството. Некоректни хора са и просто загубих всякакво желание да работя с тях.

Какво смяташ да предприемеш оттук нататък?
– Нямам намерение да ги чакам повече. Приключих с говоренето. Решил съм, ще ги дам на ФИФА. Чаках ги достатъчно. Не искам да ги чувам или да ги виждам повече.

А какви бяха отношенията ти с треньора Николай Костов?
– Нямах никакви проблеми. С него и двамата му асистенти се разбирах прекрасно. Те единствени се държаха добре с мен в този клуб. Към тях мога да изпитвам само уважение. Ботев обаче не може да си позволи да има такова лошо управление като сегашното. Този клуб и феновете му не го заслужават. Как очакват да вървят напред, като нямат добър мениджмънт?! Но, както казах, те са затворена страница за мен. Оттук нататък ФИФА ще се оправя с тях.

Говорил ли си с новия силен човек Румен Чандъров?
– Не, единствено знаех, че идва ново ръководство, обещаваха ни големи неща, силен отбор, повече пари, дано се случат тези неща, защото Ботев и привържениците му не заслужават подобно управление като досега.

Какво следва оттук нататък за теб?
– Имам оферти от няколко отбори зад граница. Ако трябва да бъда честен, предпочитаните ми дестинации са Турция и ЦСКА. Ако червените ме потърсят, съм готов веднага да се върна и да помогна на отбора да гони целите си. Имам предложения от няколко тима от горната таблица на класирането в Турция. Но не искам да бързам, ще изчакам и ще видим.

Споменавайки ЦСКА, следиш ли какво се случва в армейския клуб?
– Разбира се. Не съм спирал да се интересувам. Искам да изкажа поздравления за ръководството на отбора, което направи и невъзможното да го върне в елита. Много се зарадвах, когато спечелиха купата, бе напълно заслужено.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА С ПРОМОКОД 01-701
50лв фрийбет или до 200лв депозит бонус
НАЧАЛЕН БОНУС 100% до 200 лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments