> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гражданско неподчинение в Русе! Феновете на Дунав въстават заради стадиона


Гражданско неподчинение в Русе! Феновете на Дунав въстават заради стадиона

22 0

Публикувана на: март 8, 2017

Феновете на „Дунав” готвят протести, дори и гражданско неподчинение, заради многократно забавения ремонт на Градския стадион в Русе. Някои от тях пишат писма до Министерството на спорта, което води процедурата по обществената поръчка, до кмета на Русе, дори и до омбудсмана на републиката и до различни телевизии.

По време на последните няколко срещи, запалянковците нееднократно разпъваха плакат, че искат „Дунав” да играе мачовете си в Русе. През декември министър Красен Кралев обеща, че „Дунав” ще играе тук първия си мач през пролетта. От Община Русе обаче не могат да сторят нищо, освен да чакат ремонтът да приключи. Надеждите на шефовете на „Дунав” бяха това да стане до 20 март, но едва ли ще се случи.

Фирмата-изпълнител „Тарктур” уверила кмета на Русе Пламен Стоилов, че работите ще приключат до края на март, но засега и това изглежда като мираж. В сряда на Градския стадион се подготвяше кофраж за изливането на третия постамент за електрическото осветление на съоръжението. Другите два вече са изляти, очяква се до края на седмицата и последните да бъдат готови.

Стълбовете, както и осветителните тела, вече са платени и се очаква в близките няколко дни да бъдат докарани от Турция. Същото важи и за рулоните с новото тревно покритие, които се очакват от Гърция. Вече са поставени трафопостовете за осветление, пркарват се кабелите. През следващата седмица се очаква да има повече напредък, тогава вероятно ще се поставя новата трева, ще пристигнат и стълбовете. Теренът на Градския стадион вече е заравнен, дори и валиран неколкократно.

24chasa.bg