> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В Казахстан се възхитиха от Дунав преди „речното дерби“


В Казахстан се възхитиха от Дунав преди „речното дерби“

0
0
179

Казахстан очевидно са проучили доста добре тима на Дунав Русе, след като колегите от едно от най-реномираните спортни сайтове в страната – sports.kz, публикуваха обширен материал за „драконите“.

Утре местният Иртиш Павлодар, чийто треньор е българинът Димитър Димитров – Херо, посреща русенци в първа среща между двата тима от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Колегите кръстиха въпросния мач „речното дерби“, тъй като и двата тима са кръстени на реки и докато Павлодар е най-голямата река в Казахстан, то Дунав е една от най-големите в Европа и минава през редица страни.

Въпреки сериозното проучване колегите признават, че играта на русенци в Европа ще бъде пълна енигма за тях.

Ето и по-интересната част от материала, който е публикуван в един от водещите казахстански сайтове:

Веднага след жребия на първия квалификационен кръг на Лига Европа впечатление направи двойката между Иртиш и Дунав, като този сблъсък не случайно бе кръстен веднага „речното дерби“.

И докато тимът от Павлодар е кръстен на най-голямата река в Казахстан, то отборът от Русе носи името на река Дунав, която минава през редица държави сред които Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна….Въпреки това Иртиш е по-дълга река от Дунав. Тя е с дължина 4248 км., а името на противниковия отбор е според едни източници 2860 км. Други твърдят, че е 2960, но това няма никакво значение, тъй като във футбола тези размери не важат.

Като футболна единица Дунав е известен от 1949 година и води началото си след сливане на двата русенцки тима Локомотив и Русенец. Трябва да се отбележи, че отборът от Русе извървя невероятен разтеж за много кратко време.

Буквално на един дъх – в рамките само на два сезона, отборът извървя пътя от третото ниво (аматьорски футбол) до елитната дивизия на България, където завърши четвърти през миналия сезон.

И тези успехи на русенския отбор са неразделно свързани с името на старши-треньора Веселин Великов. 40-годишният бивш футболист, който е бивш защитник и има три мача за националния отбор на България, е започнал сравнително скоро своя треньорски път.

Той започва работа като старши-треньор едва преди няколко години, а освен това застава начело на Дунав през 2014 година.

Така на практика се оказва, че Дунав е един абсолютно треньорски отбор, в пълния смисъл на думата. В отбора няма ярки звезди, но има много добре сплотен колектив и всеки един от играчите е готов да даде максимума на терена. И всички момчета са готови да „умрат“ на терена за своя треньор Великов.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments