> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Вестник на Домусчиев всява смут на „Армията“: ЦСКА няма да вземе лиценз за Европа


Вестник на Домусчиев всява смут на „Армията“: ЦСКА няма да вземе лиценз за Европа

46 0

Публикувана на: април 3, 2017

ЦСКА няма да играе в Европа, дори и да се класира втори или трети в крайното класиране. Това твърди „Меридиан Мач“, като се позовава на свои източници в българския футболен съюз. Изданието е близко до собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

В централата е пристигнало писмо от УЕФА, в което се регламентира ситуацията – ЦСКА се приема за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от „Правилника за лицензиране на УЕФА“. В известието е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има дорълнителни съобщения.

В отсъствието на ЦСКА за Лига Европа има два варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети, четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица. При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия и първенецът на втората осмица.