Боят в треньорската стая на Берое стигна до съда, Армандо търси кой „раздухал“ скандала

Двама бивши помощници на Ферарио Спасов, от времето когато беше старши треньор на футболния клуб „Берое“, застанаха пред Темида в Старозагорския районен съд.

3000 лв за претърпени неимуществени вреди и преживения страдания поиска Атанас Рибарски от ексколегата си Армен Амбарцумян за скандал, приключил с юмручни крошета по главата му в началото на март т.г.

Инцидентът, след който се наложило жертвата да мине през скенер е станал след загубата от „Ботев“-Пловдив, докато целият щаб на Феро обсъждал състоянието на отбора.

В хода на дискусията наставникът на вратарите взел отношение за играта и на другите играчи, при което Рибарски направил забележка да не се бърка в неща, за които не отговаря. Последвала бурна реакция, гарнирана с две яки крошета, при което жертвата се проснала на пода в безсъзнание. Само бързата намеса на останалите присъстващи го спасила от допълнителни удари, уточняват свидетелите на нелицеприятната схватка.

Наказателното дело oт частен характер е образувано още на 21 март за престъпление по член 131 ал. 1 от НК за причинена телесна повреда, но Амбарцумян бил доста време неоткриваем. После пък се оказал зает с подготовката на националния отбор и това проточило гледането , коментира защитникът на ищеца Рибарски.

Ответната страна предпочете да запази мълчание, докато съдът не се произнесе по същество.

В кулоарите на съда Армандо изрази учудване , че случаят е предизвикал интерес сред криминалните репортери и настоячиво поиска да разбере кой е „раздухал“ историята, пише „Монитор“.

Веднага след скандала в треньорската стая на 5 март т.г. Армен Амбурцамян беше освободен от „Берое“, тогава обаче официалната версия беше, че раздялата е по взаимно съгласие. От ръководството дори му благодариха за работата през 4-те години като помощник и му пожелаха успехи в националната гарнитура.