> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бомба! Новият УС на Левски – незаконен! Шефката – също


Бомба! Новият УС на Левски – незаконен! Шефката – също

0
0
262

Назначеният нов УС на Левски е незаконен! Новата шефка, която досега беше дясна ръка на Баждекщов – също! Причината – неспазени юридически тънкости. За това алармира една от фенските организации Тръст „Синя България“. Тя излезе с позиция относно последните промени в Левски.

Публикуваме я без редакторска намеса:

„Официалната страница на ПФК „Левски“ анонсира новия управителен съвет на клуба, както и сериозни промени на административно ниво.

За наше учудване, това бе сторено по начин, който се използваше в близкото минало, без никакви разяснения и без прозрачност – все неща, които Тръст „Синя България“ се бореше да промени, тъй като ги смята за порочни практики.

При толкова големи промени в Отбора на народа, който има милиони привърженици в страната и чужбина, би трябвало да има и сериозна кампания, в която да бъдат представени новите лица, да се види тяхната визитка, визията им за развитието на клуба и критериите, по които са били избрани на тази така отговорна позиция.

Вместо това, просто се публикуват едни имена, някои от тях нови и непознати, а други стари и прекалено добре познати.

Разбираме, че структурите на привържениците вече нямат място в управлението на любимия си клуб и безпроблемно бихме го приели, стига да имаме гаранции, че това управление ще е прозрачно, честно и ще работи само и единствено в интерес на ПФК „Левски“, а няма да го загробва със заеми, безумни трансфери, комисионни и други схеми, на които сме били свидетели досега.

За нас никога не е било самоцел участието ни в УС, дори бихме казали, че това е едно сериозно бреме, от което понасяхме единствено негативи. Факт е обаче, че не се взе под внимание искането ни за провеждане на конкурс за изпълнителен директор, а вместо това за такъв се назначава човек, пряко отговорен за административното управление при предишните два мажоритарни собственика, в качеството си на юрисконсулт и помощник на предишния изпълнителен директор, с който определено не показаха, че имат нужните качества за заемането на подобна изключително важна позиция.

Още повече, че според Устава на ПФК „Левски“, назначението на този пост става с решение на Управителния съвет, който все още не е вписан и конституиран, каквато впрочем е ситуацията и с Надзорният съвет, който пък от своя страна назначава УС. Това са технически подробности, които ги споменаваме не за да се заяждаме, а защото и те са част от порочните практики в близкото минало, срещу които се борим.

Поради гореизброените факти, официално внесохме писмо в ПФК „Левски“, с което искаме среща с Надзорния съвет на клуба в най-кратък срок.

Притеснени сме, че новите собственици не потърсиха досега контакт с нас, въпреки че сме вторият по големина акционер. Това е показателно за отношението към привържениците, а и настоящите действия подкрепят нашите тревоги. Пренебрежителното отношение към миноритарните акционери беше показно още на Общото събрание, на което новите и старите собственици дори не благоволиха да останат до края и да чуят мнението на останалите си съдружници, на които оставиха възможност да задават въпросите си в точка „Разни“, без да има кой да ги чуе и отговори.

Ние искаме и да знаем защо според Надзорния съвет привържениците нямат място в УС, как са избрани и назначени новите членове на УС и най-вече как и защо е избран новият изпълнителен директор.

Нашата позиция е принципна, а не личностна и ние щяхме да държим на нея без значение кой е заел този отговорен пост, но в случая наистина сме меко казано озадачени от решението.

Искрено вярваме, че Надзорния съвет приема най-отговорно своята роля и че, сядайки очи в очи, ще изясним всички наболели въпроси. Новите собственици могат да разчитат на нашата подкрепа, но за целта ще трябва да докажат, че искат да вървим по един път, а именно връщане на величието на най-големия и най-титулуван съществуващ футболен клуб в България.

Само Левски!“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments