> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бойко Борисов: Стадионът си е на ЦСКА, а там съм видял само Ганчев! На кого друг да го дам?!


Бойко Борисов: Стадионът си е на ЦСКА, а там съм видял само Ганчев! На кого друг да го дам?!

0
0
230

Публикувана на: юли 14, 2016

„Разпознах няколко от тях, идвали са при мен, за да помагаме на ЦСКА да играе в елита и да се стабилизира.”

Така премиерът Бойко Борисов коментира факта, че фенове на „червените” го посрещнаха пред студиото на бТВ преди той да коментира ситуацията на „Българска армия” в ефира на сутрешния блок.

„На европейското бях за хърватите. Всеки си има пристрастия, хора сме”, каза Борисов, а после бе запитан какво си е казал с „червените” ултраси пред студиото.

„Не мога да го коментирам. Искам обаче да поздравя Лудогорец, Берое, Левски и Славия за участията им в евротурнирите, така че не е всичко в черни краски. ЦСКА обаче е най-реномираният български отбор, с най-много успехи и с най-добри футболисти. Като изключим старото време на Гунди, който ми е идол.”

За даването на базите на ЦСКА-София:

„Чакахме футболните хора на ЦСКА, техните фенове и деятели, да намерят, защото това не ни е работа. Аз съм се водил от логиката и от това, което съм видял с очите си. Видяхте, че на бенефиса на Христо Стоичков, както и когато ЦСКА взе Купата на България, пред 40 000 души, а после дефилира из София, аз тогава виждах само Гриша Ганчев. Не видях друг. Представете си обратния вариант. Те са стигнали до тези успехи и са били с клуба в най-тежкия момент, а сега идват други да играят на „Армията”.”

Дали държавата ще загуби милиони?

„В момента даваме близо 10 млн. за волейбола, за световното първенство. Над 300-400 млн. са отишли за волейболни зали. Сигурно имаме над 20-30 вече в страната. Направили сме го заради феновете, заради националното достойнство и радост, която носят волейболистите. За ЦСКА, ако има законов начин, не 11 млн., а и 20 млн. да са необходими, бих настоял пред колегите да вземем такова решение. Защото ЦСКА не е кой да е клуб. Аз съм левскар, но ЦСКА са постигнали най-много.”

Защо се е стигнало дотам, че двама бизнесмени са определяли съдбата на ЦСКА?

„След 90 г. футболът в България е в частни ръце. Ако искате, можем да направим като преди – ЦСКА да отиде при Ненчев, „Левски“ – при Румето Бъчварова, „Локомотив“ – към Московски, ще заделим 100 млн. от бюджета, като едно време, а футболът ще стане държавен. Нали искаме футболът да е самостоятелен, независим, а после идват и викат държавата да помогне. С какво повече да помогнем? Над 20 млн. сме дали през последните години за футбол.”

Той се обърна към всички да си стиснат ръцете. И потвърди, че когато е ставало въпрос за бъдещето на клуба, е видял само Гриша Ганчев.

„Гриша Ганчев е пръв приятел с Татяна Дончева, а ме обвиняват, че на него съм дал базите. Видях с очите си, че той бе на трибуните и публиката го аплодираше. Аз призовавам всички да си стиснат ръцете и да отидат да играят на „Българска армия”, защото стадионът си е на ЦСКА, ние на кой да го дадем?”Б

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments