> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Боби Цонев: Пред дебют съм за Берое на „Герена“! Не съжалявам за Левски


Боби Цонев: Пред дебют съм за Берое на „Герена“! Не съжалявам за Левски

0
0
241

Публикувана на: октомври 11, 2016

Борислав Цонев бе изключително коментирано име през цялото лято. Той първо бе замесен в сагата с оставането си на „Герена“, като в крайна сметка реши да си стегне багажа и да потърси късмета си в чужбина. Той обаче не успя да си намери тим зад граница и сега се очаква да подсили Берое. За капак брат му Ради Цонев бе замесен в скандал и изгонен от младежкия национален отбор, заедно с Христо Попадийн, като обяснението бе точно среща с Борислав. По всички тези теми халфът говори пред „Меридиан Мач“.

– Боби, брат ти Ради и Христо Попадийн бяха замесени в скандал в младежкия национален отбор. Те се оправдаваха, че са се срещнали с теб. Каква е истината?
– Не знам дали трябва аз да обяснявам какво се е случило. В крайна сметка става въпрос за брат ми, аз не съм прекият участник. Истината е следната. Ради дойде да ме види и да ми донесе едни футболни обувки. Не се бяхме виждали един месец и останахме да гледаме част от мача на националния отбор. Не е станало обаче нищо шокиращо. Не са нарушавали режима. Изписаха се глупости как ги е нямало до 5 сутринта, а истината е коренно различна. Прибрали са се около 23,00 часа. Не виждам какво толкова се е случило.

– Те защо не са предупредили треньорите?
– Това им е грешката и те я осъзнават. Но просто загубата беше тежка и те не са искали да притесняват треньорите. А и пак ви казвам – нищо кой знае какво не се е случило. Треньорът Тони Здравков казва, че от ръководството така са решили, нищо нямало да излиза в медиите, а има спекулации вече с дни. Ако брат ми беше в подобна на моята ситуация и аз щях да му помогна.

– Реагираха ли от клубните им отбори – да ги защитят по някакъв начин?
– Не са реагира ли. Дори напротив. Доколкото чувам Попадийн има проблеми с Лудогорец, искат да го гонят, да му прекратяват договора, а момчето няма нищо общо. Той просто е бил с кола и докара Ради при мен.

– Извън тази неприятна тема, вярно ли е, че продължаваш да не играеш за Берое, защото от Левски искат компенсация за теб?
– Да, вярно е. Все пак шест години съм бил на „Герена“ и такава им се полага според трансферните правила на ФИФА и УЕФА. Тренирам с Берое, подготвям се и се надявам скоро да мога да изляза на терена с този отбор. Вярвам, че още тази седмица нещата ще се разрешат. Доколкото знам двата клуба са се разбрали помежду си.

– Следващия кръг Берое гостува на „Герена“. Ще се радваш ли да дебютираш точно срещу бившия си отбор?
– Ще бъде специален мач за мен. Все пак, моите надежди са, че още този уикенд ще мога да попадна в групата, но да видим какво ще се случи.

– Да те върна на случилото се през лятото. Защо отказахте да преподпишете с Левски, Стойчо Стоев ли бе причината?
– По-скоро причината бе, че в Левски не залагат толкова на свои кадри. Просто не се вярва достатъчно в младите.

– Значи не е била причината конкретен човек?
– Няма как да си тръгнем заради конкретен човек. Ние сме там 6 години, така че няма как да се случи подобно нещо.

– Съжаляваш ли, че напусна Левски, като гледаш как отборът е на първото място в класирането в момента?
– Не съжалявам. С брат ми искахме да се пробваме в чужбина. За съжаление при мен не се получи и сега съм в Берое. Надявам се да успея да помогна на отбора за целите, които са поставени.

– Кои отбори те искаха през лятото?
– Няма смисъл вече да ги разкривам. Щом не е станало, значи няма за какво да ги обсъждаме.

– Берое играе малко на приливи и отливи този сезон, в крайна сметка докъде ще стигнете?
– Надявам се да изпълним целите си. Берое в последните години неизменно е бил сред водещите 4-5 отбора у нас. Затова съм тук – да помогна на тима да израства и да се бори за големи неща.

– А как се чувстваш в личен план, след като през последните няколко години мина през всички кръгове на ада, много контузии, малко мачове, сега и тази забавен картотека…
– Беше много тежък момент от моя живот. На два пъти тъкмо влизах в оптимална форма и веднага след това се контузвах. Лоши спомени, към които не искам да се връщам. Наясно съм, че кариерата ми в момента започва от нулата.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments