> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Боби, срам нямате ли?! БФС успя да умъртви футбола в България


Боби, срам нямате ли?! БФС успя да умъртви футбола в България

0
0
55

Публикувана на: януари 20, 2016

Срам! Срам и пак срам! Така може най-красноречиво можем да опишем поредното дейния на футболните шефове у нас. Това, което цяла България очакваше от повече от месец днес бе официализирано. БФС пусна секирата върху Литекс и извади тима от „А“ група. Нещо, за което отдавна се тръбеше, че ще стане. Кому обаче бе нужен целия този фарс, след като това решение явно е било ясно веднага след двубоя с Левски. Някой имаше интерес Литекс да не е в „А“ група. Някой впрегна всички възможни сили, за да предреши първенството. Кой ли? Всички знаят КОЙ, но не искат да назоват името му.

Защо обаче днес трябваше да ставаме свидетели на поредния фарс от сапунката, наречена Български футбол. Изпълкомът се събра, ама май само това направи. Явно някои от футболните ни началници не са се виждали от дълго време и решиха да си направят една сбирка, да обсъдят кой къде е бил по Коледно-Новогодишните празници и толкова. Щяло да се разисква темата за Литекс, да бе?! Борислав Михайлов излезе пред медиите и заяви, че Изпълкомът нямало право да решава. За какво тогава гилотината на Литекс се забави с месец. За какво бяха правени какви ли не комисиии, които да бистрят бъдещето на оранжевите. Днес стана ясно, че всички тези врътки са били просто прах в очите на обикновените фенове. Чест му прави на Наско Сираков, че направи всичко по силите си да запази Литекс. Легендата на Левски направи всичко необходимо да убеди съратниците си, че без Литекс футбол у нас няма да има. През лятото БФС почти уби футбола ни като изхвърли два емблематични отбори като ЦСКА и Локомотив (София). С днешното си решение или по-скоро с отказа да бъде взето решение обаче окончателно бе сложен кръстът на футбола в България.

Е, някой ще си легне щастлив днес. Мнозина обаче дълго време още ще оплакват родния шампионат. Без ЦСКА, Локо (София) и Литекс, футбол у нас няма. И няма и да има. Който и да стане шампион, който и да дигне купата ще е все тая. Защото това ще е лебедовата песен за футбола у нас. Нужен е рестарт и то спешен. А промените трябва да започнат от там, откъдето днес не посмяха да вземат решение за съдбата на оранжевите. Докато се взимат подобни решения, просто е срамно да говорим за футбол в България.

Споделете
0
0

Comments