> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бивш кандидат за президент на БФС разпра Боби Михайлов, разкри за черно тото в националния и Първа лига


Бивш кандидат за президент на БФС разпра Боби Михайлов, разкри за черно тото в националния и Първа лига

0
0
207

Публикувана на: октомври 17, 2016

Бившият кандидат за президент на БФС Ивайло Дражев коментира в предаването „Спорно за спорта“ спортното и техническо ниво на днешните български футболни отбори, агонията в БФС и уговорените мачове.

„Действително в последните години спортно-технически са доста под очакванията на публиката. Ясно е, че ако отборите вървят така, това ниво не отговаря на амбициите и традициите на клубовете, които в последните 50 години бяха действително двата български най-добри футболни отбора“, коментира Дражев по повод предстоящото дерби „Левски“-ЦСКА.

„Идеята беше клубовете да застанат зад една равно отдалечена кандидатура на човек, който има сериозни финансови възможности и от който имат респект членовете на БФС. БФС не е администрацията, която се намира на „Кърниградска“, БФС са клубовете“, каза Дражев и обясни, че трябва да има промяна в манталитета и мисленето на председателите, кметовете по населени места, които представляват и в голямата си част са и политически обвързани.
Според него те трябва да проумеят, че администрацията трябва да работи единствено и само за детско-юношеския футбол и да подпомага спортно-технически клубовете по всякакъв начин.

„В момента има фалшиви членове на БФС – поне 70% от тези, които са записани в съда. След 2005 г. вероятно има над 300-350 клуба, които са включени в списъците на членската маса на БФС по абсолютно неистински и незаконосъобразен начин“, категоричен е Дражев. Той каза, че това са клубове с по един човек, докарани на конгрес, на които се дава пари, за да гласуват за определена група от желаещи да оглавят съюза.

„Борислав Михайлов две минути, ако не е подкрепян от изпълнителна власт и няколко партии, просто ще го помете вълната. Това нещо може да се случи още утре. Проблемът е, че през годините и хора от политическата власт, и хора от партиите действително се обвързваха в определена степен с администрацията на БФС и помагаха да се защити във важни моменти“, заяви още Дражев.

По думите му, в националния отбор не става дума за никакво черно тото, а за официални залагания. „Залагаш срещу себе си, за да загубиш мача, от което ти печелиш. Залагаш, за да изтървеш дузпата, да се хванеш за крака и резервата да влезе. Залози е имало преди 2000 години, ще има и след 1000 години. Това е един много внимателен баланс, който държавата трябва да определи докъде може да се простира“, смята бившият кандидат за президент на БФС.

Ивайло Дражев каза, че никой не иска да разследва и доказва уговорени мачове. Винаги е имало такива президенти, които уговарят мачове, убеден е Дражев. Той добави, че това е публична тайна. Той е категоричен, че всичко започва от клубовете и обучението на деца и юноши.

„Футболът е вмирисан от главата си. Това тръгва още от клубовете. Не можеш да направиш отбор от голтаци. Същите тези голтаци са на върха на футболната пирамида в БФС“, отсече Дражев.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments