> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов поема към Китай – чака само точната оферта


Бербатов поема към Китай – чака само точната оферта

75 0

Публикувана на: април 30, 2017

Димитър Бербатов разкри в предаването „120 минути“, че би заминал да играе в Китай при достатъчно добра оферта. Освен това той сподели, че винаги е искал да направи благотворителен мач с фондацията си като този, който организира съвместно с Луиш Фиго на 14 юни в София.

„Изглеждам и се чувствам във форма. Не мога да си кривя душата, ако дойде добра оферта от Китай бих приел, защото ми остава още година футбол“.

„Участвал съм в благотворителни мачове на други фондации и винаги съм искал с моята да организираме подобно събитие. Радвам се, че фондацията на Луиш Фиго избра точно нас за партньори. Можехме да направим мача извън България, но моята цел винаги е била да зарадваме родната публика“.

Бербатов обясни и как е убедил част от най-големите футболни звезди да се съгласят да пристигнат в София за грандиозната среща: „Първо написах съобщение до няколко човека, за да ги питам кога ше бъде удобно да се свържа с тях. Всички, които поканих, се съгласиха да подкрепят каузата ми заради което им благодаря. Надявам се и останалите, от които чакам отговор, да приемат. Чакаме още имена и от Фиго. Важното е да докаваме колкото се може повече известни играчи, за да стане истинско шоу за българските фенове“.

Той добави, че иска фондацията постоянно да се развива. Да се заема с все по-големи проекти в подкрепа на талантливите български деца.

На 14 юни стадион „Васил Левски“ ще приеме грандиозния благотворителен мач между звездните отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Футболното зрелище ще бъде излъчено пряко по bTV Action от 18 ч.

До момента нападател обяви, че в неговия състав ще бъдат бившите му съотборници в „Манчестър Юнайтед“ – Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, както и две от иконите на българския футбол – Христо Стоичков и Стилиян Петров.

На специална пресконференция в София португалската легенда Луиш Фиго обяви седем имена, които са потвърдили участието си в благотворителната кауза. Това са Роберто Карлош, Робер Пирес, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Деко и Максуел.