> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БЕРбатов в БЕРое?! А дано, ама на дали


БЕРбатов в БЕРое?! А дано, ама на дали

0
0
147

Димитър Бербатов онзи ден игра за Берое и това веднага разбуни духовете. Въпросът увисна във въздуха – готов ли е Митко да се върне във футбола и да изстреля в друга орбита приятеля си Сашо Томаш? Защото е напълно ясно, че ако

Бербатов заиграе в Берое

точно това ще се случи. Следващото първенство на България ще мине под мотото Бербатов. Е и дуелът на живот и смърт между Лудогорец и ЦСКА , естествено! Няма как да е иначе, много е голяма неговата аура. Но както се казва в такива случаи, може би, ама на дали. Познавайки добре Бербатов, той едва ли ще си загуби времето в българското първенство. Дори на 36 години и половина, той може да прави все още далеч по интересни футболни неща. Вярно е, че не му се получи в последната година и на практика замрази кариерата си, но връщане в България няма да го извади от фризера. Шансовете винаги дебнат зад ъгъла и все някъде може да намери пристан. Няма да стигне като един друг голям световен голмайстор Жардел до… Черно море Варна.

Някак не ми се вижда реално, Бербатов да мине по пътя на много предишни български герои, които накрая доиграваха в нашето първенство. И му придаваха сериозен колорит. Едно е сигурно, в тази си спортна форма Димитър Бербатов спокойно може да играе до 40 години в който и да било български клуб. Видно е, че цялата му кариера е била добре организирана що се отнася до физическото му състояние. Това се забелязва не само при него, но и при други футболисти от неговото поколение. Златан Ибрахимович например. Той си е поставил за цел да играе само в топ отбори докато навърши 40. И физиката му няма да го подведе. Няма да подведе и Бербатов, който спокойно може да изкара още 3-4 сезона с неговия мързелив и умен футбол. При Димитър проблемът не е във физиката, а във факта че даде прекалено малко на клубовете, а взе прекалено много. Спрямо очакванията и възможностите му. Наистина можеше да бъде нещо много по-различно, ако освен футболен интелект притежаваше и страст.

Но да се върнем към контролата между Берое и Славия онзи ден в Разлог и ажиотажа след нея. И нелепия отговор на Томаш „Бербатов ли, дайте да говорим за други неща“. Доста инфантилно изказване, когато Бербатов е на терена за какво да говорим бе Сашо. Как върви подготовката и как се сработват играчите. Много важно, хората ги вълнува дали ще могат да гледат Бербатов наживо отново по нашите терени, а не как е играл Ерик Почански. Защото е ясно, че Бербатов ще докара публика, той е от онази рядка и изчезваща порода, която хората искат да гледат персонално. Както Стоичков върна поне 10 хиляди, когато се завърна на „Армията“ през 1998 година. Както Сираков върна също поне 10 хиляди при всяка свое завръщане в Левски. Е, Бербатов 10 хиляди не може да осигури, но поне може да удвои публиката на много стадиони в България.

Преди седмица се видя, че организираното от него събитие

събра 35 хиляди на „Васил Левски“

Зложелателите казват, че хората са отишли заради звездите, но поводът беше на Бербатов. Напълни стадиона момчето така както го правят големите звезди. Може да го одумват, да му търсят кусури, но си е висока камбанария. И точно затова някак не звучи сериозно да се върне обратно там, откъдето е тръгнал. В тази посока на мислите смятам, че няма и особен смисъл. В света вече останаха два типа футболисти. Мнозинството като Димитър Бербатов, които гледат меркантилно на кариерата си и търсят да извлекат максимални финансови дивиденти. Има и от другата порода – рядката, като Франческо Тоти, които играят за фланелката и сърцето. И за тях плачат, когато се разделят. Бербатов мина през много клубове, получи и признание, и критики. На много места го разбраха какво представлява, най-добре го описа съотборника му от Фулъм Бреде Хангеланд. Това си е човешка природа, така разбира нещата. Може да направи още много мачове на своята фондация, да напълни стадиона, да сътвори голямо и незабравимо шоу, но никога няма види сълзи в очите. Това е орисия. И едва ли особено му пука! Колкото се интересува от това, че ставаме и лягаме с мисълта дали ще играе за Берое. Може да е излязъл само да порита и да почувства обстановката на футболен мач.

Но да, при всички положения за нашето сиво първенство ще е добре, ако Митко са завърне. А бъдете сигурни, че ако го направи, ще е точно в отбор, на който треньор е Александър Томаш.

„Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments