> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов: Боби Михайлов го е страх, конгрес ще има


Бербатов кандидатура БФС

0
0
273

Кандидатът за председател на БФС Димитър Бербатов коментира решение тона Изпълнителния комитет на централата за отмяна на конгреса, който трябваше да се проведе на 18 март. Според бившия нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед това е продиктувано от страх. Бербатов призова спортния министър Радостин Василев да се самосезира и да провери като принципал какво се случва в БФС. Той добави, че няма начин да се откаже от битката и че от Бояна не го познават добре.

Очаквана позиция на БФС, бяхме го предвидили. Знаехме, че ще се опитат да се измъкнат под някаква форма. Най-лесното измъкване от цялата ситуация беше да отменят целия конгрес, направиха го, но това изобщо не ни притеснява. Има подписка в съда, решение на съда ще има, сигурен съм, че конгрес тази година ще има, не може да се избяга от него, той трябва да е изборен. В Търговския регистър е вписано, че има конгрес на БФС, има си дневен ред, но най-лесното нещо, което направиха от БФС, беше да махнат целия конгрес.

Това според мен е страх, защото знаят, че ще загубят. Всичко работи в наша полза, ние сме отворени, няма какво да крием, журналистите слушат какво говоря, водим се по устава на БФС и закона, няма от какво да се притесняват. Докато не се проведе прозрачен и справедлив конгрес по устава, не мога да помисля за отказване. В момента БФС работи срещу клубовете си, от много време насам е така. Избра се страхливият път, избраха да не се явяват на конгрес. Ако имаше балотаж на предишния конгрес, както е по устав, имаше аудиозаписи, клубовете видяха, нямаше да сме тук.

Вината да сме в това положение и клубовете да ги боли главата, да са объркани, е на БФС. Те не спазиха своя устав. Страх вече няма у клубовете, той отстъпи място на куража. Промяната е тук, неизбежно е, това ще се случи, просто в момента се отлага. И аз се обърквам, не съм юрист, информацията на моменти е много. Трябва да се проведе един ясен и точен конгрес. Организацията на конгреса е на БФС, не е моя. Не съм наивен човек, знам, че пак ще има правни хватки. Вместо да говоря по спортно-техническата част, която ми е сила, аз съм длъжен да обяснявам на клубовете какво трябва да направят около конгреса, защото на тях никой не им казва нищо. Затова призовавам министъра на спорта да се самосезира да влезе в БФС, защото министерството на спорта е принципал, за да види какво точно се случва там. Как така се отменя този конгрес, без правна причина? Министърът дори може да отнеме лиценза на БФС, сезирали сме и ФИФА по този казус, чакаме отговор.

Неприятни неща, но не може да се премълчава. Не могат да ме откажат, с инат стигнах до най-високото ниво в кариерата ми, с инат и амбиция. Не ме познават по този начин, но впоследствие ще разберат. Ще се боря, докато наистина не се проведе ясен, прозрачен и законен конгрес. Тогава вече няма да мога да кажа нищо. Тук трябва и помощта на държавата, дори на министъра на вътрешните работи, клубовете се обаждат и ни се оплакват на нас за натиск от страна на БФС, областни, зонални ръководители. Това не е приятно.

Аз не загубих, нашият екип не загуби, трябваше да има балотаж, както е по устав. От страх обаче нямаше балотаж. На самия конгрес можех да покажа и другото мое лице – отивам на трибуната и почвам да се боря с водещия, да крещя, че трябва да се спазва устава. Не исках да слизам на това ниво, но ако се наложи, ще го направя. Както спринтирах по стълбите на конгреса да прокарвам идеи, пак не е моя работа. Ние спечелихме, усещаме, че е така, подкрепата от клубовете е още по-голяма. БФС затова отмени конгреса, защото знаят, че ще загубят”, заяви Димитър Бербатов.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx