Само в 7DniFutbol.bg

Стар борч застигна Ботев Пд и създаде непредвиден проблем за Европа – шефовете го решават с “Берое”

7 Dni Futbol04.06.2017291

Стар борч може да лиши Ботев и феновете му от лятното удоволствие на мачове от евротурнири, съчетани с плаж, пише Марица. Жълто-черните не са изплатили напълно парите за щетите, които бултрасите нанесоха по време на финала с Лудогорец за Купата на 16 май 2014 година. Тимът от Разград спечели с 1:0 финала, който бе прекъснат за 18 минути в 60-ата минута, когато привържениците на пловдивския отбор подпалиха с фойерверки и факли рекламните пана до терена. Оказа се, че цялата LED система не е изгоряла, а два централни блока от нея, както и кабелите за захранване, куплунгите и адапторите, адапторните гнезда. Съоръжението, което бе сочено за едно от най-модерните в България, бе купено за 1 милион лева.

Освен тази щета, феновете на Ботев изпочупиха или изкъртиха 168 седалки. Два раздела от оградата – по три метра всеки – също. Строшени са 14 метални пилона и пръчки, има щети и по терена, обяви тогавашния изпълнителен директон на Черноморец Пламен Киряков.

Ръководството на пловдивския тим прие без възражения данните за материалните щети и беше обявило, че ще ги плати без коментар или оспорване. Досега обаче това не е сторено и тези дни делегация на Ботев бе в Бургас, за да уточни как и кога ще бъде сключен договор за домакинство на мачoвете от Лига Европа в Бургас.

Ако нещата се разсъхнат, има вероятност Ботев да заяви стадион “Берое” за двубоите.

коментар

  • Коста Петев

    04.06.2017 at 14:35

    Ако за такъв борч ще спират “Ботев”, то подуенци на кол да ги побиеш ще е малко!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ