Само в 7DniFutbol.bg

Тодор Батков спасява Левски от фалит!

7 Dni Futbol24.02.2017271

Ситуацията в “Левски” е различна от тази при фалита на ЦСКА, въпреки че дълговете на “сините” са горе-долу същите, каквито имаше преди година техният съперник. Това обясниха икономически експерти, запознати със ситуацията на “Герена” пред в-к “Сега”.

В момента “сините” дължат около 18 млн. лв, но те не са съществен проблем, тъй като от тях 13 млн. са към фирмите, участвали в строежа на сектор А на ст. “Георги Аспарухов”. Тези задължения са разсрочени за следващите 10 години. Около 2 млн. лв. са задълженията към НАП, но и за тях клубът е постигнал споразумение за разсрочено плащане на вноски, което се спазва. Плюс това, капиталът на “Левски” е 30 млн. благодарение на капитализирания дълг към бившия собственик Тодор Батков, който беше обърнат в акции. В същото време задълженията са под 20 млн. лв. при близо 50 % собствен капитал. При искането за обявяване на ЦСКА в несъстоятелност този капитал беше под нулата, тоест клубът дължеше повече, с отколкото разполагаше.

Това е и една от причините фенският Тръст “Синя България” да опровергае твърденията на собственика Спас Русев, който заяви, че “Левски” на практика е във фалит. Според организацията на запалянковците засега такава опасност няма. Феновете също така твърдят, че обявеното от Русев желание да им прехвърли своите акции не е толкова лесно осъществимо. То може да стане след разговори между двете страни, а после трябва да се свиква ново Общо събрание, като срокът за това е 30 дни. Дотогава сегашният главен акционер ще продължи да бъде такъв.

коментар

  • Коста Петев

    24.02.2017 at 13:52

    Ситуацията при рогатите е като в един виц: Мъж и жена – любовници, спорят. Жената: Мъжът ми е такава будала, че мога пред него да се на.ба с тебе, без да разбере. Любовникът се заинатил, че това не може да стане. Обзаложили се. Прибрала се жената в къщи, престорила се на болна и започнала да охка. Цяла нощ се превивала. Съпругът отишъл на работа, върнал се и я заварил в леглото в още по-окаяно дередже. Изпаднал в отчаяние. “Съпруже-обадила се тя. Една приятелка дойде, видя ме и каза, че познавала човек, който може да ме излекува. Обади му се и той обеща да дойде.Трябва да купим само една кофичка кисело мляко. Ще отидеш ли до магазина?” Завъртял радостно главата оня и изтърчал към млекарницата. Когато се върнал, “доктора” (любовникът) вече чакал. Вземал кис. мляко, разкопчал дюкяна на панталона, извадил керестето и го натопорил. Потопил го в млякото, набутал го в междукрачието на жената, потопи го, набута го… Така, в продължение на няколко минути, докато жената “добила” здрав вид: “Въх,мъжо,о,о, толкова съм вече добре! Благодаря ти, докторе!” Гледал съпругът, гледал, чудел се на ум и си викал: “Бех, мама му стара, ако не беше киселото мляко, това си беше живо еб.ане!”
    В момента простите телета-привърженици са в ролята на съпруга. Будалкат ги, че няма да има “е.бан, а само с “кисело мляко” ще минат. Ха, да видим!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ