Само в 7DniFutbol.bg

Мъри Стоилов скочи на Батков и отсече: Не съм предател!

7 Dni Futbol18.01.201700

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов отвърна на бившия собственик на клуба Тодор Батков. Адвокатът сподели в наскоро, че е предложил на Мъри цялата власт и да махне Наско Сираков.

„Да, имах такива разговори с Тодор Батков аз да продължа без Наско Сираков. Казах му, че никога не съм бил предател. Ако има забележки към Сираков, а той не е правил такива, да му ги каже. Мисля, че Левски вървеше добре и нямаше нужда от промяна. Не знам защо трябваше да се случат тези неща. След като съм поел ангажимент да работя с някой, аз нямаше как да приема такова нещо”, каза Мъри пред “Дарик Радио”.

„Сираков беше човекът, който ми подаде ръка като треньор, когато беше най-тежко. Тодор Батков си търсеше причина да го изгони. Левски се развиваше добре. Много малка част от спечелените пари бяха инвестирани в нови футболисти и то само млади. Жеан Карлош беше продаден за 500/600 хиляди евро в Амкар. Сираков беше човекът, който стоеше зад този спортно-технически щаб. По-добре да се откажа от футбола, отколкото да направя такова нещо“, коментира още Стоилов.

„Първо, аз съм левскар и съм правил всичко с любов към Левски. Правил съм така всичко, че хората да го харесват. Мисля, че ако бяхме продължили сега Левски щеше да изглежда като Динамо Загреб на Балканите. Със собствен стадион построен с пари от УЕФА. Със собствена база. Това беше идеята. Г-н Батков не издържа на натиска на хора около Левски и той си плати цената. Аз много го уважавам, защото имаше перфектно коректно отношение към мен и футболистите. Да, имам причина като левскар да съм обиден, но ако беше доразвил клуба, щях да му сваля шапка. Просто не можа да издържи и трябва да се сърди на хората около него”, продължи наставникът на Астана.

„Ако трябва да съм честен, имах много тежки дни след като Тодор Батков ме уволни. Само аз си знам какво ми беше и как съм го преживял. Защото знам какво съм оставил и каква работа съм свършил. Имах много тежки дни след уволнението и на никой не го пожелавам. Ако трябва да съм честен, не съм го забравил. Когато толкова време си бил в един клуб, няма как да не го преживееш тежко. Надявам се да е добър урок как трябва да постъпи един клуб, който се върна в първи клас“, каза още Стоилов и добави:

„Когато става въпрос за името на Левски, сърцето ми трепти, да. Мъчно ми, но трябваше да търся собствения си път. Всекидневно човек трябва да се развива. Следващите стъпки също ми бяха добър урок. В крайна сметка качествата на един треньор са резултатите зад гърба му. Нямам лоши чувства съм никой, с който съм работил.“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ