Само в 7DniFutbol.bg

Треньорът на Берое: Искам да работя с българи, но чужденците са по-евтини

7 Dni Futbol06.09.2016200

Треньорът на Берое Александър Димитров заяви, че е още рано за каквито и да е било оценки за играта на тима, тъй като работи с отбора само от три месеца.

“Само заради това, че Берое трябва да побеждава, аз съм принуден да променям някои неща и някои принципи, които имах. Но не съм се отказал от юношите. Руси Чернаков в момента е контузен, но когато се възстанови и влезе отново в тази форма, в която беше, аз ще го налагам в първия отбор. Защото е готов и заслужава да му се даде път. И ако има още двама юноши при 19-годишните като него, и на тях ще им дам шанс. Аз предпочитам тези момчета”, заяви в интервю за радио Стара Загора наставникът на заралии.

“Много е рано още за изводи и равносметки. Три месеца минаха много бързо, все едно от три дни работя с отбора. Всичко е нормално, настроението е добро. Повишаваме конкуренцията и вървим по план”, допълни още Димитров. Той коментира и последните двама играчи, пристигнали в тима. Единият – бившият испански юношески национал Маркитос, вече е играч на Берое, за привличането на Карлос Охене, който отбеляза две попадения в контролата със Созопол в събота, все още се мисли.

“Маркитос е малко по-офанзивен, с поглед, насочен повече към противниковата врата. Докато това, което съм виждал от Охене, е по-дефанзивен, тип Васко Панайотов и Том. Ако покаже по-офанзивни качества, ще му предложим договор. Ние имаме желание да привличаме повече офанзивни футболисти, които по-често поглеждат, стигат и стрелят към противниковата врата. Аз искам повече българи да са в отбора, но сега се сблъскваме с един парадокс, че българите искат повече пари от чужденците. Не знам каква самооценка си правят и каква цена си поставят, но това е факт. Има много чужденци, които в момента се обаждат и искат да дойдат да играят при нас. Ние трябва непрекъснато да повишаваме нивото на отбора и конкуренцията. Има ли състезатели, които са по-добри от тези, които са в момента, ще дойдат, а пък с тези, които не задоволяват изискванията и критериите на отбор като Берое, ще се разделим по най-приятелски начин”, добави младият специалист.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ