Само в 7DniFutbol.bg

Баждеков разкри за компромиси за новия шампионат

7 Dni Futbol09.05.2016140

„За съжаление се формира мнение, че компромиси ще има, но трява да са разумни!“

Това заяви финансовият директор на Левски Константин Баждеков след срещата между представители на клубовете и БФС отновно новия формат на „А” група.

„Не мога да кажа категорично, но мисля, че срещата бе ползотворна дотолкова, че си изяснихме в някаква степен критерия и подхода, по който работи самата фирма. В сряда ще получим въпросник, който да попълним и да върнем. След като се обобщят резултатите, може да коментираме нещо по-конкретно“, посочи той.

„Стана една дискусия, в която всеки, а и най-вече ние, поставихме доста въпоси, които ни притесняват. Относно лицензирането и това дали ще се спазват за всички еднакви правила и дали ще се спазват наредбите и законите или ще се правят компромиси. За съжаление се формира мнение, че такива ще има.”

„За ЦСКА не е коментиран изобщо въпросът. Коментираше се форматът, за ЦСКА не е ставало дума.“

„Ние като клуб държим на добри условия на терените, а на стадионите да се осигуряват нормални условия за привържениците – за гостуващите най-вече, и да се спазват разпоредбите, които съществуват. Получихме уверение от БФС, че те ще пресктруктурират тяхната нормативна база. Бъдещият формат ще се определи от тези, които ще получат лиценз. Мисля, че трябва да се завишат много критериите, за да има еднакви условия.”

„Големите проблеми ще са и по двата въпроса предполагам. От финансова гледна точка, ако се искат някакви безумни условия, ще компрометираме бъдещата форма на първенство и тя няма да издъжи до края. Заявили са участие 17 клуба. Съмнявам се, че всички ще издържат. Формат от 12-14 клуба е разумен според мен стига да отговарят на условията. Поставих въпоса доколко футболният съюз е готов, но ни увериха, че са готови. От БФС ни гарантираха, че няма да има компромиси по лицензирането, дано да е така.“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ