Само в 7DniFutbol.bg

Поименни билети и видеокамери в секторите трябва да спрат хулиганите по стадионите! Новият закон става факт до началото на 2019 г.

7 Dni Futbol06.07.2018540
ботев бултрас полиция

Законът за спортното хулиганство ще бъде изготвен до края на настоящата или началото на следващата година. Това обяви председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента Славчо Атанасов при представянето на спешните промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия за справяне с футболното хулиганство. Той допълни, че спешните мерки са подкрепени от всички футболни клубове и БФС. Атанасов коментира, че до последния момент вносители на проекта е трябвало да бъдат всички политически сили, но БСП и ДПС са се отказали, като ДПС ще го подкрепи при гласуването му в пленарна зала.

По думите на Цветан Цветанов държавата е по-силна от хулиганите. Той отбеляза, че трябва да се гарантира спокойствието по спортни събития чрез превантивни и наказателни мерки, за да се ограничи допускането на лица, които биха застрашили живота и здравето на някого. Някои от спешните мерки, които ще се приемат срещу хулиганството по стадионите, са въвеждането на фигурата на стюарда, видеонаблюдение, персонализиран билет или чекиране на стадиона с лична карта, както и възможността полицията да налага принудителна административна мярка.

Славчо Атанасов заяви, че УЕФА е поела ангажимент да обучи първите стюарди и тя ще финансира този процес в България. Той обясни, че видеонаблюдение ще има във всеки сектор на стадиона, на входовете и изходите му. Срокът за въвеждането на тази мярка ще бъде около една година. Следваща промяна е въвеждането на персонализираните билети и системите за чекиране на лични карти. Те трябва да бъдат въведени в срок от порядъка на шест месеца или една година.

Друга мярка е уреждането на законово изискване придружителите на малолетни лица да попълват декларация. Димитър Лазаров от ГЕРБ обясни още, че с новите промени се предвиждат въвеждането на 15 състава, при които полицията да налага принудителна административна мярка


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ