Само в 7DniFutbol.bg

Венци Бенгюзов разкри какво го е накарало да подпише с Арда: Търсех проект, който да е достатъчно амбициозен

7 Dni Futbol30.06.2018750
benguzov-1-1170x650

Венцислав Бенгюзов подписа договор с Арда това лято. Той, заедно с Георги Андонов идват от Верея. Бенгюзов, който е полузащитник е на 27 години и до този момент е играл за Перун Кресна, Литекс, Брестник, Пирин Благоевград, Банско и Верея. С екипа на Литекс прави официален дебют в мъжкия футбол едва на 16 години и 2 месеца.

Венци, ти си едно от новите попълнения, как те приеха съотборниците?
– Атмосферата е много добра, всичко в отбора ни приеха нормално и се радвам, че съм част от отбора на АРДА. Важно е сега да се подготвим добре и в края на сезона да направим това, за което сме се събрали, а именно влизане в Първа лига.

Защо избра да се присъединиш към Арда?
– Още преди да подпиша си говорих с Георги Андонов, с който бяхме заедно във Верея. Нещата тук са доста сериозни за българския футбол, хората са доста амбициозни, както треньорите, така и цялото ръководство. За мен лично, това е стъпка напред в кариерата ми и се надявам много бързо да се върнем в Първа лига.

Да разбирам, че целта влизане в Първа лига е повлияла на твоя избор?
– Този проект ми се стори доста амбициозен, а аз и това търсех. В интерес на истината знаете, че в България са малко отборите, които са доста сериозни, имам предвид структура и планове за развитие. Намеренията на Арда ми харесаха и искам да съм част от този проект.

Готов ли си за това, което ви очаква през новия сезон?
– Готов съм и се надявам да го покажем в мачовете, защото там ще се види колко сме подготвени. Селекцията, както виждате е много добра, привлечени са футболисти със сериозни имена и се надявам бързо да се сработим.

Ръководството на Арда е предоставило перфектни условия за подготовка. Харесва ли ти тук в „Пирин голф клуб“ в Разлог?
– Няма как да сме недоволни. Всичко е на топ ниво, като се започне от терени, база, хотел, храна. Както се казва, всичко те предразполага само за футбол.

Какво би казал на феновете?
– Бих казал да ни подкрепят и в края на сезона да изпитат това, което са изпитали миналата година, а именно първото място. Надявам се този отбор да направи име и в Първа лига.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ