Само в 7DniFutbol.bg

Шеф на Берое проговори за селекцията под Аязмото и как се е стигнало до продажбата на две от звездите на заралии

7 Dni Futbol29.06.20183410
Валентин Грудев, Берое

Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви, че ръководството е доволно от привлечените футболисти, които трябва да вдигнат нивото на отбора. Той подчерта, че с привличането на новите попълнения целта е да се надгражда и увеличава конкуренцията в отбора.

Грудев обяви, че за момента единствено отворен остава въпросът за поста централен защитник.

„Предвид откупната клауза на Педро Еуженио бе ясно, че в крайна сметка ще се намери клуб, който да заплати сумата. Педро постигна много с Берое. В крайна сметка е нормално да потърси по-добро бъдеще. Относно Марко Адамович сме доволни, че го трансферирахме в АЕЛ. Същевременно от доста време следим и бяхме набелязали бразилеца Вандерсон, който играе като крило и полузащитник. Добре сме запознати с неговите качества. На лагера в Банско той подписа договор с Берое и сме доволни от осъществените трансфери“, коментира Грудев, цитиран от Дарик.

„Продажбата на Педро Еуженио и Марко Адамович е атестат за работата на треньорите в Берое. Педро Еуженио бе над нивото на Първа лига. Той изпълняваше точно изисквания на треньорите и за това постигна добри резултати“, добави спортният директор на Берое.

„Относно привлечените футболисти сме напълно доволни и смятаме, че те са точните попълнения, които ще ни вдигнат нивото. Най-вече като спортно техническо ръководство сме доволни, че запазихме ядрото футболисти от предния сезон“, добави той.

„Стремим се само да надграждаме и да увеличаваме конкуренцията на определените постове“, продължи спортният директор на клуба.

„Желанието на Томаш е да разполага с поливалентни футболисти, които могат да изпълняват различни функции по терена. Аз лично като спортен директор се съобразявам с желанието на Томаш и се стремим да привличаме футболисти, които да могат да изпълняват различни функции в терена.“

„Радвам се, че лекото разтежение на Алфредо отминава и се надявам в контролата срещу Анортозис той да получи няколко минути игрово време. При него ще бъде нужна адаптация най-вече, защото той говори единствено португалски. За футболист от Южна Америка е нужно повече време.“

„При нас на проби е футболист на 24 години от школата на Аякс и на Хееренвеен. Има над 50 мача във втора холандска дивизия. Ако той се покаже на нужното ниво и изпълни критериите в защита, може би и на него ще му предложим договор. Всичко това зависи от представянето му в контролата срещу Анортозис“, допълни той.

„Ние сме говорили с момчето, защото терените в Банско не са на най-добро ниво заради проливните дъждове. Имаме уговорка, ако не успеем да добием достатъчно впечатления, той ще продъжи пробния си период в отбора и през следващата седмица в Стара Загора.“

„Иван Минчев, Александър Василев и Александър Цветков са футболисти с доказани възможности. Те са получавали повиквателни за националния отбор на България. Имат нужните качества, за да се утвърдят в Берое и да се завърнат в националния отбор на България. Георги Ангелов също е футболист с възможности. Българите, които смятахме, че са ни нужни успяхме да ги привлечем.“

„Ние си извлякохме нужните поуки от изминалия шампионат. Допуснахме липса на достатъчна конкуренция и може би заради това не успяхме да се преборим за третото място. Сега имаме почти по двама равностойни футболисти на всеки един пост и това създава предпоставка за голяма борба за титулярното място. Берое разполага с чудесен колектив, който е изграден от много добри български футболисти и качествени чужденци. Вярвам, че Меска е попълнение, което заслужава внимание и той ще бъде фактор в първенството.“

„За момента единствено отворен остава въпросът за поста централен защитник. Надявам се, че футболистът, който е на проби ще удовлетвори желанието на треньорите. Ако не, продължаваме, има време и не бързаме. Имаме централни защитници – Камен Хаджиев, Георги Ангелов, а също така и Бандаловски успешно играе на тази позиция. Нямаме притеснения преди започването на шампионата“, каза още Валентин Грудев.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ