Само в 7DniFutbol.bg

ФОТОФАКТ! Лудогорец спечелил титлата със заем от 12 млн. лева! Краткосрочните задължения на Делиорманци са нараснали над 3 пъти

7 Dni Futbol23.06.201813470
Ботев-Лудогорец42

Лудогорец е финансирал част от дейността си през миналата година с кредит от Търговска банка Д. Размерът му е бил 12.6 млн. лв., а като залог футболният клуб е предоставил част от основните си приходи – тези от евротурните, както и средства от продажба на Джонатан Кафу и Хосе Паломино, пише Дневник.

Информацията се вижда в публикувания финансов отчет на дружеството за миналата година. Заради заема задълженията на “Лудогорец” са нараснали през 2017 г. От него обаче не става ясно точно за какво са били изразходвани средствата.

Краткосрочните задължения на клуба от Разград са нараснали от 8.6 млн. на 26.5 млн. лв., а дългосрочните са били 10.9 млн.

“Лудогорец”, който спечели седмата си поредна титла, е увеличил приходите си до 56.7 млн. лева. Това е нарастване с 12.6 млн. лв. Клубът също така очаква да получи близо 11 млн. лева от трансфери на футболисти, извършени по-рано.

През миналата година са намалели възнагражденията на членовете на съвета на директорите – те са били 567 хил. лева спрямо 808 хил. година по-рано.

В отчета се посочва, че краткосрочните цели на “Лудогорец” са свързани със спечелване на нова шампионска титла, както и класиране за групите на Шампионската лига. Дългосрочните цели са да се развие детско-юношеската школа и в отбора да бъдат вкарани собствени юноши.

Отчита се, че в момента се изгражда наново секторът за гости. “Веднага след завършване на строителството ще започне реконструкцията на сектор А. Целта е след приключването на реконструкцията стадионът да отговаря на стандартите на УЕФА за клас 4”, пише в доклада.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ